ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G. Osborne: Κίνδυνος για τη παγκόσμια οικονομία η κόντρα Ελλάδας-ευρωζώνης

16:15 - 02 Φεβ 2015 | Οικονομία
G. Osborne: Κίνδυνος για τη παγκόσμια οικονομία η κόντρα Ελλάδας-ευρωζώνης
Μια αντιπαράθεση μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης για το ελληνικό χρέος εξελίσσεται στον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, George Osborne, έπειτα από τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Βαρουφάκη, στο Λονδίνο.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, και είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ευρωζώνη είναι το μεγαλύτερο ρίσκο για την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Osborne, ενώ τόνισε: «Κάλεσα τον Έλληνα υπουργό να δράσει υπεύθυνα αλλά είναι επίσης σημαντικό η ευρωζώνη να έχει ένα καλύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

 

«Είναι μια αυξανόμενη απειλή για την βρετανική οικονομία. Και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την τάξη αντί του χάους», πρόσθεσε.
 
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας είχε προβεί σε δηλώσεις, με τις οποίες υποστήριξε ότι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα δεν συνιστά ήττα της λιτότητας, αλλά ήττα των αποτυχημένων οικονομικών σχεδίων.

 

Μάλιστα, μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδειχθούν «πολύ δύσκολα υλοποιήσιμες». Κατά τον ίδιο απαιτείται σταθερότητα στη ζώνη του ευρώ και θα πρέπει να υπάρξει ο ενδεδειγμένος διάλογος ανάμεσα στα μέλη της ευρωζώνης και την Ελλάδα.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ο κ. Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Σίτι, στους οποίους, σύμφωνα με το Reuters, αναμένεται να δώσει διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της με όρους που δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους ιδιώτες επενδυτές.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:27 - 02 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.