ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά στους δρόμους βγαίνει το ΣΔΟΕ

13:25 - 03 Φεβ 2015 | Οικονομία
Ξανά στους δρόμους βγαίνει το ΣΔΟΕ
Ξανά στους δρόμους βγαίνει το ΣΔΟΕ για ελέγχους, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην χαλάρωση του εισπρακτικού μηχανισμού και των φορολογουμένων κατά την προεκλογική περίοδο.

Πιο αναλυτικά, έπειτα από την υστέρηση στα έσοδα τον Δεκέμβριο και τον προεκλογικό μήνα του Ιανουαρίου, τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου υστερούν κατά πολύ έναντι των αναγκών πληρωμών.

 

Στα πλαίσια αυτά, τις τελευταίες ημέρες, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη έχει συνεχείς επαφές και συσκέψεις με διευθυντικά στελέχη των φοροελεγκτικών υπηρεσιών, για να ενημερωθεί και κυρίως να δώσει οδηγίες και εντολές, με βασικό στόχο την είσπραξη του ΦΠΑ, αλλά και τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων στην αγορά κατά την διακίνηση προϊόντων και αγαθών.

 

Παράλληλα, στις συσκέψεις αυτές προετοιμάζονται και οι θέσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στις προγραμματικές της δηλώσεις σε λίγες μέρες, στις οποίες θα παρουσιαστούν μεγάλες ανατροπές στο οργανωτικό σχήμα των μηχανισμών.

 

Το σχέδιο για την ανάκαμψη των εσόδων περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

 

- άμεση μετατροπή των πληροφοριακών δελτίων από ελέγχους πόθεν έσχες του ΣΔΟΕ σε εκθέσεις ελέγχου προκειμένου να βεβαιωθούν άμεσα τα σχετικά ποσά από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

- κινητοποίηση του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού με σαρωτικούς προληπτικούς ελέγχους για την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του παρακρατούμενου ΦΠΑ. Στον προληπτικό έλεγχο θα εμπλακεί και πάλι το ΣΔΟΕ και οι μηχανισμοί του.

- άμεση ενίσχυση με ελεγκτές των μονάδων του υπουργείου Οικονομικών που ασχολούνται με τις λίστες της φοροδιαφυγής, όπως είναι το ΚΕΦΟΜΕΠ και το ΣΔΟΕ.

- διορθωτικές παρεμβάσεις στη ρύθμιση των 100 δόσεων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο. Θα δοθεί η δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση ακόμη και φορολογούμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και στην προβλεπόμενη ελάχιστη δόση των 50 ευρώ.

 

Μάλιστα, ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει νέα σύσκεψη, με θέμα τις ελεγκτικές δράσεις για ελέγχους σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, το λαθρεμπόριο καυσίμων κλπ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.