ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνήθεις τρόπους

13:08 - 04 Φεβ 2015 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με συνήθεις τρόπους
Χαρακτήρισε «εποικοδομητικές» τις συζητήσεις με τον Mario Draghi και δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι η Κεντρική τράπεζα της Ελλάδας.  

 

 

O Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξερχόμενος των κεντρικών γραφείων της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη και μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Mario Draghi, ανέφερε στους δημοσιογράφους πως παρουσίασε το μήνυμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί με συνήθεις τρόπους (cannot be business as usual). «Το πρόγραμμα έχει πυροδοτήσει κρίση αποπληθωρισμού στη χώρα», δήλωσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε πως «ανυπομονεί» να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δεσμεύθηκε δε ότι η νέα κυβέρνηση θα αναμορφώσει την ελληνική οικονομία.

Μιλώντας αργότερα στο Reuters ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως η ΕΚΤ είναι η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας και ως εκ τούτου θα κάνει ο,τι μπορεί για να στηρίξει τα κράτη μέλη. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις με τους ευρωπαίους εταίρους μας, όπως και με το ΔΝΤ και την ΕΚΤ , σε σύντομο διάστημα ώστε να επανεκκινήσουμε την ελληνική οικονομία», ανέφερε.

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στη La Republica, αποκάλυψε πως η Ελλάδα έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις προτάσεις της σχετικώς με την ελάφρυνση του χρέους και χαρακτήρισε ως χρήματα της Ελλάδας το 1,9 δισ. ευρώ που προέρχονται από τα κέρδη του Ευρωσυστήματος από τα ελληνικά ομόλογα.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:05 - 04 Φεβ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.