ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κατρούγκαλος: Αποκατάσταση των αδικιών, αλλά όχι τώρα- Βολές κατά Κυρ. Μητσοτάκη

19:20 - 10 Φεβ 2015 | Οικονομία
Κατρούγκαλος: Αποκατάσταση των αδικιών, αλλά όχι τώρα- Βολές κατά Κυρ. Μητσοτάκη
Στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, έκανε λόγο για αποκατάσταση των αδικιών και ανάκληση των απολυμένων της διαθεσιμότητας, ενώ άφησε βαρύτατες αιχμές κατά του προκατόχου του, Κυρ. Μητσοτάκη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφερόμενος στο ενιαίο μισθολόγιο, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλές αδικίες σε βάρος υπαλλήλων, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι οι αυτές αδικίες δεν μπορούν να αποκατασταθούν τώρα κι εξέφρασε την ελπίδα ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσουν να γίνουν βήματα στον οικονομικό τομέα.

Ο υπουργός μίλησε για «αποκατάσταση αδικιών» και εξήγγειλε την ανάκληση των απολυμένων μέσω της διαθεσιμότητας. «Απολύθηκαν αυτοί που δεν είχαν την προστασία του πελατειακού συστήματος» σημείωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι μεταξύ αυτών θα υπάρξει μια «μίνι εργασιακή κινητικότητα». «Όσοι δεν το επιλέξουν θα πάνε στις παλιές θέσεις τους» είπε.

Βολές κατά του προκατόχου του- Η αντίδραση Κυρ. Μητσοτάκη

Ο Γ. Κατρούγκαλος ανέφερε επίσης ότι βρήκε πλειάδα ανεκτέλεστων αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε διορισμούς, κάτι, που όπως είπε, έστελνε το μήνυμα ότι η απόφαση του υπουργού είναι πάνω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, αφήνοντας έτσι βαρύτατες αιχμές κατά του Κυρ. Μητσοτάκη. Στην ομιλία του ανέφερε ότι το πολιτικό σύστημα που αποδοκιμάστηκε στις εκλογές, δεν άλλαξε τη «γραφειοκρατική, νομικιστική δημόσια διοίκηση που αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και χαρακτηρίζεται από το πνεύμα της πατρονίας» για τον απλούστατο λόγο ότι αυτήν τη διοίκηση είχε ανάγκη. Για τον Κυρ. Μητσοτάκη σημείωσε πως «ήταν ο μοναδικός υπουργός που διόρισε γενικούς διευθυντές, παραμερίζοντας εκείνους που είχαν επιλεγεί» και πως, σύμφωνα με την πληροφόρηση που είχε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου του, «υπήρχε εντολή να μην εκτελούνται οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις, μέχρι που θα έφταναν στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας που επέβαλε πρόστιμα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης αντιδρώντας άμεσα στις βολές Κατρούγκαλου, κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει στην Βουλή τα σχετικά στοιχεία, αρνούμενος ότι έχει δώσει τέτοια εντολή -να μην εκτελούνται αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις- και κάλεσε τον υπουργό να καταθέσει το σχετικό έγγραφο.

Ο κ. Κατρούγκαλος τού απάντησε ότι αυτή είναι η ενημέρωση που έχει από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ κατέθεσε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των διορισμών που εκκρεμούν βάσει των δικαστικών αμετάκλητων αποφάσεων ανέρχεται σε 400.

Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος δεν περιορίστηκε σε αυτό, αλλά καταλόγισε στον προκάτοχό του ότι διόριζε με προσωπική του απόφαση γενικούς γραμματείας και γενικούς διευθυντές παρακάμπτοντας άλλους. «Θα είμαστε το απολύτως αντίθετο. Θα είμαστε η άρνηση σε αυτό που συνέβαινε και θα υπηρετήσουμε το Σύνταγμα, τη νομιμότητα και την πολιτική ουδετερότητα», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.