ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη των κινεζικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά ζητά ο Κινέζος πρωθυπουργός

16:02 - 12 Φεβ 2015 | Οικονομία
Στήριξη των κινεζικών επενδύσεων στο λιμάνι του Πειραιά ζητά ο Κινέζος πρωθυπουργός
Να στηρίξει την κινεζική βούληση για επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κινέζος ομόλογός του, Λι Κετσιάνγκ, κατά τη διάρκεια χθεσινής τους τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο έχει εκφράσει ανησυχία για την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης να ακυρώσει την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).

 

Στην ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης αναφέρεται ότι την Τετάρτη ο κ. Κετσιάνγκ διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό πως οι κινεζικές επενδύσεις στον Πειραιά «ευνόησαν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης».

 

«Ελπίζω ότι οι δύο πλευρές θα σεβασθούν τις δεσμεύσεις τους. Η Κίνα επιθυμεί να συνεργασθεί με την Ελλάδα για να μετατραπεί το λιμάνι αυτό σε διαμετακομιστικό κόμβο ανάμεσα στην Κίνα και την Ευρώπη», είπε ο Κινέζος πρωθυπουργός στον κ. Τσίπρα.

 

Ακόμη, εξέφρασε την ελπίδα η ελληνική κυβέρνηση να παράσχει τις μεγαλύτερες νομικές εγγυήσεις προς τις κινεζικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 

Σύμφωνα με το Πεκίνο, ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί «σημαντικό σχέδιο συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες». «Η Ελλάδα θα παράσχει περισσότερη προσοχή και στήριξη», δεσμεύθηκε ο κ. Τσίπρας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.