ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Β. Κορκίδης: Στη σωστή κατεύθυνση η νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα

16:04 - 19 Φεβ 2015 | Οικονομία
Στη σωστή κατεύθυνση κινείται η νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, σχολίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης.

«Αναντίρρητα, η νέα ρύθμιση χρεών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχει πιο ευνοϊκούς και ελαστικούς όρους, ενώ αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας παράλληλα τα δημόσια έσοδα και εκείνα των ασφαλιστικών ταμείων, σε μια περίοδο που η οικονομία και κατ' επέκταση η αγορά στενάζουν, λόγω της συσσώρευσης των συνεπειών της κρίσης, αλλά και της αστάθειας των τελευταίων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων. Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για την πιο ευνοϊκή ρύθμιση από τις... 16, που έχουν προηγηθεί τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, στα θετικά συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, η απαλοιφή του ορίου ενός εκατ. ευρώ, η μείωση του ελάχιστου ποσού της δόσης σε 20 ευρώ, η αναστολή των εισπρακτικών μέτρων και η κατάργηση της προσωποκράτησης, η μείωση του επιτοκίου και η γενναία μείωση σε τόκους, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

 

Αναφερόμενος στα αρνητικά, ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι οι συνεπείς φορολογούμενοι αισθάνονται αδικημένοι, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσής τους, επειδή και με τη νέα ρύθμιση γίνεται «κούρεμα» ακόμη και της αρχικής οφειλής. «Μένει να δούμε, επίσης, τις παρατηρήσεις των δανειστών μας, οι οποίοι είχαν φέρει πολλές αντιρρήσεις σε προηγούμενη ρύθμιση», πρόσθεσε.

 

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ τόνισε πως, σε κάθε περίπτωση, πάγιο αίτημα των εκπροσώπων του παραγωγικού κόσμου είναι να ελαχιστοποιηθούν τα εμπόδια και οι προϋποθέσεις υπαγωγής για ένταξη στη ρύθμιση.

 

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, στη ρύθμιση με τις 100 δόσεις θα συμπεριληφθούν όλα τα χρέη που έμειναν απλήρωτα μέχρι 31 Δεκεμβρίου και εκτός ρύθμισης θα μείνουν μόνο όσα  χρέη βγήκαν ληξιπρόθεσμα μέσα στο 2015.

 

Διαβάστε σχετικά: Πώς να "κουρέψετε" το χρέος σας σε εφορίες και ταμεία - Δείτε την κλίμακα  

 

Ρύθμιση για ληξιπρόθεσμα: Τα ρέστα της δίνει η κυβέρνηση για να εισπράξει 9 δισεκ

 

 

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.