ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία

12:12 - 20 Φεβ 2015 | Οικονομία
Βαρουφάκης: Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία
«Δεν υπάρχει μακροοικονομικό επιχείρημα για περαιτέρω δημοσιονομική σύσφιξη. Ο μόνος λόγος για να γίνει αυτό θα είναι για όρους τιμωρίας», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Telegraph, ο Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα πάντα για να έλθει σε συμφωνία με την ευρωζώνη, τονίζοντας ωστόσο πως δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί πρόσθετη δημοσιονομική σύσφιξη.

«Κάναμε τα πάντα για να καταλήξουμε σε συμφωνία» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, συμπληρώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είναι απολύτως προετοιμασμένη να αποφύγει κινήσεις που θα διακύβευαν την χρηματοοικονομική σταθερότητα ή την ελληνική ανταγωνιστικότητα.

Ξεκαθάρισε πως «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση είναι να της ζητηθεί να συνεχίσει τη δημοσιονομική προσαρμογή που συμφωνήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, μόνο επειδή το λένε οι κανόνες.

«Έχουμε ήδη προχωρήσει σε περισσότερη δημοσιονομική σύσφιξη από ότι οποιαδήποτε χώρα εν καιρό ειρήνης. Η Ελλάδα βρίσκεται ακόμα σε ύφεση με μείωση του ονομαστικού ΑΕΠ», είπε ο κ. Βαρουφάκης κι επανέλαβε πως το μόνο που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι να τερματιστεί ο φαύλος κύκλος χρέους-αποπληθωρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.