ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σουλτς: Το ελληνικό αίτημα έχει «πολλή ουσία» - Να δοθεί στην κυβέρνηση μια ευκαιρία

15:04 - 20 Φεβ 2015 | Οικονομία
Σουλτς: Το ελληνικό αίτημα έχει «πολλή ουσία» - Να δοθεί στην κυβέρνηση μια ευκαιρία
Η επιστολή της ελληνικής κυβέρνησης έχει «πολλή ουσία» και θα πρέπει να εξεταστεί, σχολίασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντηση που είχε στη Βιέννη με τον καγκελάριο της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ενώ τόνισε ότι είναι  ζήτημα σεβασμού το να δοθεί σε μια νέα κυβέρνηση μια ευκαιρία.

Ο κ. Σουλτς διερωτήθηκε αν η άλλη επιλογή είναι «να θέλουμε να δούμε τους Έλληνες γονατισμένους».

 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε την έκπληξή του για την χθεσινή αιφνίδια αρνητική αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ελληνικό αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης και προειδοποίησε για μια ιδεολογική μάχη αρχών τη στιγμή που απαιτούνται ρεαλιστικές λύσεις.

 

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ζήτησε για άλλη μια φορά να υπάρξει κατανόηση απέναντι στην Ελλάδα και να δοθεί η δυνατότητα στη νέα ελληνική κυβέρνηση να αλλάξει συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος, προειδοποιώντας συγχρόνως ότι μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα θα σήμαινε πως και οι άλλες χώρες του ευρώ θα έχαναν χρήματα.

 

Όπως είπε ο κ. Φάιμαν, οι Έλληνες έχουν κάνει ένα βήμα και τώρα εναπόκειται στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προχωρήσουν μαζί τους ένα δεύτερο βήμα και αυτός είναι ο μοναδικός εποικοδομητικός δρόμος.

 

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα πρέπει να προσεγγίσει την Ευρώπη και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, ωστόσο είναι επιτακτικό να υπάρξει ανταπόκριση απέναντι στους Έλληνες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ιδιαίτερη κατάστασή τους. Η οικονομία δεν μπορεί να αναπτυχθεί αποκλειστικά με λιτότητα, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Φάιμαν, το ερώτημα είναι αν η Ε.Ε., υπό την ηγεσία της Γερμανίας, θέλει τώρα να περάσει κάτι μόνο για να αποδείξει πως έχει δίκαιο ή χτίζοντας γέφυρες. Όμως σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, πρέπει να εξεταστούν οι αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας τις οποίες ζητεί η Ελλάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.