ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ορατό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις-Προβληματισμός στην Κυβέρνηση

16:13 - 16 Μαρ 2015 | Οικονομία
Ορατό αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις-Προβληματισμός στην Κυβέρνηση
Μπορεί η ΕΕ δια στόματος του Έλληνα απρόσωπου της Μαργαρίτη Σχοινά να επιμένει πως είναι πρωταρχικής σημασίας η θετική έκβαση των τεχνικών διαβουλεύσεων που διεξάγονται ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε  οριακό σημείο.

Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του ESM και του IMF φέρονται να έχουν θέσει το πλαίσιο των συζητήσεων στο σημείο που το είχε αφήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, δηλαδή στο e-mail Χαρδούβελη και επιπλέον μέτρα που θα απαιτηθούν για την κάλυψη του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού.


Σύμφωνα δε με το «Βήμα»  τα τεχνικά κλιμάκια τηρούν κατά γράμμα τις προηγούμενες οδηγίες και απαιτούν την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του τρέχοντος προγράμματος, ενώ αρνούνται να εισέλθουν σε οποιαδήποτε άλλη συζήτηση με τους γενικούς διευθυντές του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του υπουργείου Οικονομικών.

 

Παράλληλα κύκλοι του Μαξίμου εκτιμούν ότι τα τεχνικά κλιμάκια εμπειρογνωμόνων, που εκπροσωπούν εταίρους και δανειστές, συζητούν στην Αθήνα σαν να μην αναγνωρίζουν τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

 

Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, το περιβάλλον έτσι όπως διαμορφώνεται δεν επιτρέπει αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 16 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.