ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ο χρόνος για την Ελλάδα λιγοστεύει» προειδοποιεί ο Σόιμπλε

16:38 - 18 Μαρ 2015 | Οικονομία
«Ο χρόνος για την Ελλάδα λιγοστεύει» προειδοποιεί ο Σόιμπλε
«Ο χρόνος για την Ελλάδα λιγοστεύει» προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι γίνεται όλο και πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης για το ελληνικό ζήτημα, μιλώντας σε σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας, αλλά στο πώς η οικονομία της θα μπορούσε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

 

Όπως υποστήριξε η συζήτηση για την Ελλάδα δεν θα πρέπει να επικεντρώνεται στο χρέος της χώρας αλλά στο πώς η οικονομία της θα μπορούσε να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της.

 

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι «το ζήτημα δεν είναι μία αναδιάρθρωση χρέους αλλά το πώς η Ελλάδα μπορεί να μπει και πάλι στην πορεία για να γίνει ανταγωνιστική και ανακτήσει την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

 

Στη συνέχεια, ο κ. Σόιμπλε απέρριψε τα περί «κουρέματος» του χρέους, στο οποίο επιμένει η Αθήνα, λέγοντας πως όποιος συμβουλεύει για αναδιάρθρωση χρέους δεν γνωρίζει το πρόβλημα.

 

Γερμανός αξιωματούχος: Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να αποφύγουμε ένα Graccident

 

«H Γερμανία θα κάνει ό, τι μπορεί ώστε να διασφαλιστεί ότι η διαδικασία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα παραμένει σε τροχιά», είπε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου της Καγκελαρίας, απαντώντας στα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ λόγω ατυχήματος.

 

Ενώ επιβεβαίωσε ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών τη Δευτέρα ήταν δύσκολες και επανέλαβε ότι βάση των διαπραγματεύσεων για την Ελλάδα παραμένει η απόφαση του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου.

 

Και πρόσθεσε πως εάν ο πρόεδρος της ΕΕ Ντόναλντ Τούσκ θέλει να οργανώσει συνάντηση για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής η Α. Μέρκελ δεν θα πει όχι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.