ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλό κλίμα στις Βρυξέλλες, αλλά όχι συμφωνία άμεσα

14:03 - 01 Απρ 2015 | Οικονομία
Καλό κλίμα στις Βρυξέλλες, αλλά όχι συμφωνία άμεσα
Το κλίμα που επικρατεί στις Βρυξέλλες λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας του Εurogroup μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν είναι συγκρουσιακό και συνοδεύεται από εποικοδομητικές συζητήσεις. Ωστόσο, δεν αναμένεται να υπάρξει συμφωνία άμεσα, αναφέρει η Deutsche Welle.

Η συνεδρίαση αυτή του EuroWorking Group θα επικεντρωθεί στην πρόοδο των διαπραγματεύσεων, σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ των εκπροσώπων των δανειστών και της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Πηγή της Ευρωζώνης υποστήριζε χθες το απόγευμα ότι απομένει ακόμη ένας σημαντικός όγκος τεχνικών συζητήσεων και διευκρινήσεων που θα πρέπει να δώσει η ελληνική πλευρά πριν οι συζητήσεις μπουν στην τελική φάση. Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η χθεσινή δήλωση της εκπροσώπου της Κομισιόν, η οποία ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών ανέμεναν την οριστική πρόταση της κυβέρνησης.

 

Αναφορικά με την ουσία των συζητήσεων, αυτό που ζητούν οι εταίροι είναι οι παρεμβάσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση να αποφέρουν μόνιμα έσοδα τα οποία θα διασφαλίζουν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

 

Με δεδομένο ότι σήμερα είναι η τελευταία εργάσιμη ημέρα πριν από τις διακοπές του Πάσχα των Καθολικών, όπου τα κοινοτικά όργανα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 6 Απριλίου, στις Βρυξέλλες θεωρούν ως πιθανότερη εξέλιξη την επίτευξη μιας κατ’ αρχήν συμφωνίας που θα επιτρέψει την παροχή ρευστότητας στην Ελλάδα στα μέσα της επόμενης βδομάδας.

 

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτηρίζεται καθοριστική η επόμενη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 8 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.