ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνείται η ΤτΕ να εκτελέσει πληρωμές που ενέκρινε ο Σταθάκης;

16:30 - 01 Απρ 2015 | Οικονομία
Αρνείται η ΤτΕ να εκτελέσει πληρωμές που ενέκρινε ο Σταθάκης;
Αντιφατικά μηνύματα διαχέονται στην αγορά, καθώς όπως καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ανωνύμων Τεχνικών Εταιρειών (ΣΑΤΕ), η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται να εκτελέσει πληρωμές που έχουν εγκριθεί από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη.

Μολονότι ο ΣΑΤΕ, όπως υποστηρίζει έχει στα χέρια του απόφαση του Γιώργου Σταθάκη με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2015, η οποία αφορά στην πληρωμή 262.020.584,91 ευρώ σε συνολικά 59 έργα, οι πληρωμές δεν εκτελούνται, σύμφωνα με μέλη του Συνδέσμου, τα οποία επικοινώνησαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδος, δίχως να λάβουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

 

Μεταξύ των έργων που αφορούν οι συγκεκριμένες πληρωμές περιλαμβάνονται έργα της Εγνατίας Οδού, επαρχιακά οδικά έργα (π.χ. σε Κρήτη, Ρόδο, Μεσσηνία, Μυτιλήνη, Κεντρική Ελλάδα), έργα σε λιμάνια (Ηγουμενίτσα, Πάτρα, Μύκονο, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ικαρία), σχολεία (Παλλήνη, Καλλιθέα) και αρκετά άλλα.

 

Ο ΣΑΤΕ κάνει λόγο για άμεσο κίνδυνο μη καταβολής του Δώρου Πάσχα και του μισθού στους εργαζόμενους στα έργα καθώς και «πάγωμα» πληρωμών προς προμηθευτές και υπεργολάβους.

 

Με επιστολή τους παράλληλα, προς τον Γιώργο Σταθάκη, οι τεχνικές εταιρείες υπογραμμίζουν ότι εάν συνεχιστεί η άρνηση της Τράπεζας της Ελλάδος να καταβάλει τα εγκεκριμένα ποσά και τις επόμενες ημέρες, τότε οι εργοληπτικές επιχειρήσεις θα υποχρεωθούν σε «διακοπή των εργασιών και εν συνεχεία διάλυση των συμβάσεών τους, με υπαιτιότητα του Δημοσίου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.