ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: "Καθρέφτης" της κακής ελληνικής οικονομίας, τα απούλητα αρνιά

10:35 - 07 Απρ 2015 | Οικονομία
Bloomberg: "Καθρέφτης" της κακής ελληνικής οικονομίας, τα απούλητα αρνιά
Την κίνηση της ελληνικής αγοράς, κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και τη συμπεριφορά καταναλωτών και επιχειρήσεων περιγράφει σε εκτενές ρεπορτάζ του, το πρακτορείο Bloomberg, παραθέτοντας δηλώσεις εμπόρων και κρεοπωλών που επιβεβαιώνουν το χαμηλό τζίρο των ημερών.

Την πολύ κακή εικόνα της κατάστασης στην αγορά, τόσο ως προς το σκέλος της κατανάλωσης, όσο και ως προς τον τρόπο που τους αντιμετωπίζουν οι προμηθευτές τους, λόγω των φόβων για χρεοκοπία της χώρας, περιγράφουν στο Bloomberg έλληνες έμποροι και κρεοπώλες, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως νοικοκυριά κι επιχειρήσεις στην Ελλάδα περνάνε αυτή τη στιγμή, «τα Πάθη του Χριστού».

Ενδεικτικά, στο δημοσίευμα προβάλλεται η μαρτυρία κρεοπώλη σύμφωνα με τον οποίο ελάχιστοι Έλληνες αγοράζουν πλέον ένα ολόκληρο αρνί σήμερα και ότι οι περισσότεροι απλά αγοράζουν τρία ή τέσσερα κιλά. «Το ολόκληρο αρνί είναι για όσους δηλώνουν εισόδημα 50.000 ευρώ τον χρόνο ή περισσότερο», αναφέρει ο ίδιος.

Επιπλέον, φιλοξενεί και δηλώσεις επιχειρηματία της Βαρβακείου με επιχείρηση που πωλεί φρεσκοκομμένο καφέ, κονιάκ και ελληνικά παραδοσιακά φρούτα από το 1901, σύμφωνα με την οποία, οι φήμες για ελέγχους κεφαλαίων στις τράπεζες και η άστατη κατάσταση οδηγούν τους προμηθευτές της να ζητούν προκαταβολές, ώστε να στέλνουν κανονικά τα εμπορεύματα. «Είμαστε σε αναμονή, περιμένοντας να δούμε ακριβώς τι θα γίνει, όπως τα Πάθη του Χριστού», ανέφερε η έμπορος η οποία προσέθεσε πως σήμερα οι τράπεζες, στις μικρές εταιρείες δεν δίνουν «ούτε ένα σεντ» πίστωση.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:59 - 07 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.