ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Jubilee Debt Campaign: Το ΔΝΤ κέρδισε από την Ελλάδα 2,5 δισ. ευρώ!

13:48 - 08 Απρ 2015 | Οικονομία
Jubilee Debt Campaign: Το ΔΝΤ κέρδισε από την Ελλάδα 2,5 δισ. ευρώ!
Το ΔΝΤ δανείζει την Ελλάδα με υπερτριπλάσιο επιτόκιο από το αναγκαίο και ως αποτέλεσμα έχει ήδη κέρδος 2,5 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έχει συνάψει με την χώρα μας. Αυτό υποστηρίζει το Jubilee Debt Campaign, ένας διεθνής οργανισμός που τάσσεται κατά της υπερχρέωσης των κρατών και την εισαγωγή ενός νέου χρηματοοικονομικού, πιο ανθρωποκεντρικού μοντέλου.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του οργανισμού, το ΔΝΤ δανείζει την Ελλάδα με επιτόκιο 3,6%. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που θα ήταν απαραίτητο ώστε το Ταμείο να καλύπτει όλα τα κόστη του, καθώς, σύμφωνα με υπολογισμούς του JDCJDC, και με επιτόκιο 0,9% τα ποσά θα υπερκαλύπτονταν.

jubileee

Ως αποτέλεσμα, υποστηρίζει η οργάνωση, το ΔΝΤ, από τα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Ελλάδα από το 2010, έχει «καθαρά» κέρδη ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, τα συνολικά κέρδη του ΔΝΤ από τα δάνεια των χωρών που έχουν προσφύγει σε αυτό ανέρχονται στο ποσό των 8,4 δισ. ευρώ, για την περίοδο 2010-2014.

Τα κέρδη προστίθενται στα αποθεματικά του ΔΝΤ που σήμερα ανέρχονται συνολικά σε 19 δισ. ευρώ και σκοπό έχουν να αντισταθμίσουν ενδεχόμενη αδυναμία μιας χώρας να αποπληρώσει τα δάνειά της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.