ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Ρωμανιάς: Τα ταμεία δεν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς αναπλήρωση απωλειών PSI

09:41 - 14 Απρ 2015 | Οικονομία
Γ. Ρωμανιάς: Τα ταμεία δεν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς αναπλήρωση απωλειών PSI
Τα ασφαλιστικά ταμεία στην Ελλάδα δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως είναι, χωρίς να αναπληρώσουν τις ζημιές που υπέστησαν από το PSI, σχολίασε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας στο MEGA.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν έχουν πρόβλημα ρευστότητας και πληρωμής συντάξεων μέχρι το τέλος του 2017.

 

«Μπορεί να πληρώνει κανονικότατα τις συντάξεις χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι και το τέλος του 2017. Εάν δεν βρούμε τρόπο να αναπληρώσουμε τις απώλειες του PSI το σύστημα δεν μπορεί να βγει. Εμείς θεσπίζουμε το Εθνικό Ταμείο Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης για να ενισχύσουμε το σύστημα και μετράμε την απόδοση 24 νέων πηγών ενισχυτικών του συστήματος. Θα το αντιμετωπίσουμε το θέμα», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «με το PSI κόπηκε το 80% των αποθεματικών... Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος και έχουμε ήδη το πρόγραμμα πώς θα βρεθεί τρόπος για να αναπληρωθούν οι ζημιές που έγιναν με το PSI». «Αν δεν αναπληρώσουμε τις ζημιές με το PSI θα συνεχίσουμε το ίδιο βιολάκι που είχαμε μέχρι τώρα», επεσήμανε ο κ. Ρωμανιάς.

 

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι εάν συνεχιστεί η μείωση των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας, «δεν πάμε για τη βιωσιμότητα του συστήματος, πάμε για τον θάνατο του συστήματος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.