ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινούν πάλι το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group

13:29 - 16 Απρ 2015 | Οικονομία
Ξεκινούν πάλι το Σάββατο οι συνεδριάσεις του Brussels Group
Ξεκινούν ξανά από το Σάββατο στις Βρυξέλλες οι συνεδριάσεις του Brussels Group, οι οποίες θα πραγματοποιούνται στη βελγική πρωτεύουσα έως και την παραμονή της 24ης Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσει στη Λετονία το άτυπο Eurogroup.

Από την ελληνική πλευρά, στις συνεδριάσεις θα συμμετέχουν ο προέδρος του ΣΟΕ, Γιώργος Χουλιαράκης, ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, Νίκος Θεοχαράκης και η συμβούλος του υπουργού Οικονομικών, Έλενα Παναρίτη. Από την πλευρά των εταίρων, ως εκπρόσωποι των θεσμών, θα μετάσχουν οι Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Ράσμους Ρίφερ (ΕΚΤ).

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των θεσμών πλήρεις και εξειδικευμένες προτάσεις και χρονοδιαγράμματα για το σύνολο των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κατά πάσα πιθανότητα, προσθέτουν, να δοθεί ειδικό βάρος στα φορολογικά θέματα, με πρόσθετη εξειδίκευση.

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν και κυβερνητικοί κύκλοι, διατηρούνται στο ακέραιο οι «κόκκινες γραμμές» και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.ά., τα οποία δεν βοηθούν στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι, από την περασμένη Τρίτη άρχισαν εκ νέου στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, σε δύο βασικές θεματικές ενότητες, τα δημοσιονομικά (δημοσιονομικό κενό για το 2015, κ.λπ.) και τα εργασιακά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.