ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το Grexit»

12:51 - 17 Απρ 2015 | Οικονομία
«Μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία το Grexit»
«Μεγάλο κίνδυνο» διακρίνει για την παγκόσμια οικονομία ο επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Καουσίκ Μπασού,σε περίπτωση ενός Grexit, σύμφωνα με τα όσα είπε σε συνέντευξή του προς την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Όπως αναφέρει η Deutsche Welle, ο οικονομολόγος, σε ερώτηση για το αν μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, όπως εκείνη που ακολούθησε την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, απάντησε:

«Ένα τέτοιο σενάριο δεν είναι τουλάχιστον αδιανόητο. Στην Ευρώπη επικρατεί σχετική ηρεμία. Η ανάπτυξη είναι μεν αναιμική, εντούτοις αρχίζει να τονώνεται. Μέχρι εδώ όλα καλά. Αλλά: η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα συνιστούσε μεγάλο κίνδυνο».

BILD: Η Ουάσιγκτον στέλνει ειδικούς αντί χρημάτων

«Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, και στις ΗΠΑ ο έλληνας υπ. Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δεν πρόκειται να λάβει άμεσα οικονομική βοήθεια», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. «Αυτό έγινε γνωστό στο προοίμιο της συνάντησης με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον υπ. Οικονομικών Λιου».

Όπως αναφέρει η Bild, «τα πράγματα στενεύουν πλέον για την κυβέρνηση στην Αθήνα που καλείται να εξυπηρετήσει σήμερα δάνεια ύψους ενός δισ. ευρώ. Τέλος του μηνός ελλοχεύει ο κίνδυνος αδυναμίας πληρωμών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας «αντί χρημάτων η Ουάσιγκτον στέλνει ειδικούς στην Αθήνα προκειμένου να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της λίστας περικοπών για το Eurogroup. Χωρίς αυτή η Ελλάδα δεν θα λάβει την επόμενη δόση από το πακέτο βοήθειας ύψους 7,2 δισ. ευρώ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.