ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το νομοσχέδιο Κοντονή αυξάνει το ρίσκο "ποδοσφαιρικού Grexit"

09:47 - 23 Απρ 2015 | Οικονομία
Το νομοσχέδιο Κοντονή αυξάνει το ρίσκο "ποδοσφαιρικού Grexit"
Φωτιά στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ανάψει η ψήφιση του νομοσχεδίου Κοντoνή που καταργεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, με FIFA και UΕFA να προσπαθούν να σώσουν το θεσμό πριν γίνει...στάχτη, στέλνοντας κοινή επιστολή στην ΕΠΟ προκειμένου να κρούσουν τον κώδωνα κινδύνου στην κυβέρνηση.

Οι δύο ανώτερες ποδοσφαιρικές αρχές έστειλαν τελεσίγραφο στην κυβέρνηση και τον Σταύρο Κοντονή, με τον τελευταίο, ωστόσο, να ξεκαθαρίζει πως δεν δέχεται τελεσίγραφα, ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει ως το τέλος για την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου. Σε δήλωσή του (διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση) το βράδυ της Τετάρτης ο κ. Κοντονής τόνισε ότι θα συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση στο θέμα, όμως, ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η φιλοσοφία του αθλητικού νομοσχεδίου» και «δεν δέχεται τελεσίγραφα». 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΓΑ, το νομοσχέδιο «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή, συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος, αρχικώς στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στις 27-28 και 30 Απριλίου και στη συνέχεια, στις 4 και 5 Μαΐου, στην Ολομέλεια. Εφόσον ψηφιστεί, θα υπάρξουν οι συνέπειες.

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και η ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία μέσω επιστολής (διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή) που έστειλε ο Γ’ Αντιπρόεδρός της, κ.Θόδωρος Γιαννίκος σε όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου επισημαίνει ότι «η έκδοση κανονισμών και αποφάσεων επ’ αυτών ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στη δικαιοδοσία της αρμόδιας ομοσπονδίας. Αυτή την αρχή προασπίζεται η Διεθνής Συνθήκη βάσει της οποίας λειτουργεί η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και όλες σε αυτή υπαγόμενες ομοσπονδίες αθλημάτων. Και αυτή τη Συνθήκη θα πρέπει να σεβαστούμε προκειμένου να παραμείνουμε μέλη της αθλητικής οικογένειας. Στην πολιτεία ανήκει η θέσπιση κανόνων λειτουργίας.»

Υπενθυμίζεται, πως το βράδυ της Τετάρτης FIFA και UEFA έστειλαν "τελεσίγραφο" στον υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρο Κοντονή, καθώς με επιστολή τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (διαβάστε εδώ αναλυτικά την επιστολή) ενημερώνουν ότι σε περίπτωση που το νομοσχέδιο κατά της βίας ψηφιστεί, θα υπάρξει άμεσα και επ' αόριστον αποκλεισμός των ελληνικών ομάδων και της εθνικής ομάδας της Ελλάδας από τις διεθνείς διοργανώσεις, καθώς με διατάξεις του καταργεί το αυτοδιοίκητο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου. Την επιστολή υπογράφουν οι γενικοί γραμματείς της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Ζερόμ Βάλκερ και Τζάνι Ινφαντίνο.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν τις συνέπειες που θα έχει η ψήφιση του νομοσχεδίου και η κατάργηση του αυτοδιοίκητου, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και ο επ' αόριστον αποκλεισμός των εθνικών ομάδων και των συλλόγων από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις!

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 23 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.