ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: Άρχισαν τα όργανα με προκαταβολική...ασυμφωνία για Ελλάδα

08:14 - 24 Απρ 2015 | Οικονομία
Eurogroup: Άρχισαν τα όργανα με προκαταβολική...ασυμφωνία για Ελλάδα
Προσερχόμενος στην συνεδρίαση της Ρίγας το πρωί της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε το ενδεχόμενο συμφωνίας για την Ελλάδα στο σημερινό Eurogroup, θέση που εξέφρασε νωρίτερα και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Να πάτε να δείτε την ωραία Ρίγα, αποτέλεσμα δεν θα δείτε» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Περιμένω να δω την αναφορά των Θεσμών, αλλά είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σημαντική πρόοδος από την Ελλάδα, πρόσθεσε ο κύριος Σόιμπλε, που ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα και συμφωνία για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, δήλωσε μεταξύ άλλων, πως οι Έλληνες εμφανίζονται αποφασισμένοι να ολοκληρώσουν τη συμφωνία, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που θα πρέπει να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, μηδενίζοντας επίσης τις πιθανότητες για εξεύρεση λύσης στη Ρίγα.

"Η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει τις ανάγκες της. Δεν είμαστε ακόμα στο τέλος Απριλίου", εξήγησε ο Γ. Ντάισελμπλουμ, σε ερώτηση αν τα περιθώρια για συμφωνία έως τέλος Απριλίου είναι πιεστικά. "Μίλησα με τους συναδέλφους μου στην Αθήνα, είναι αποφασισμένοι για λύση καθώς ο χρόνος τελειώνει. Ακουσα κάποια καλά νέα από την Ελλάδα, αλλά θέλω να ακούσω περισσότερα στοιχεία" πρόσθεσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει "αίσθηση του επείγοντος" ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είπε πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα άμεσα και εκτίμησε πως υπάρχει αίσθηση του επείγοντος τόσο από την ευρωπαϊκή όσο και από την ελληνική πλευρά. "Ο χρόνος πιέζει και ξεμένουν από χρήματα", ανέφερε.

«Η πρόοδος για την Ελλάδα είναι πολύ αργή», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, κατά την είσοδό του στο έκτακτο eurogroup στη Ρίγα της Λετονίας. «Η κυβέρνηση πρέπει να επιταχύνει τους ρυθμούς της», σημείωσε και κατέληξε.

Μακριά μια συμφωνία για Σαπέν και Ντομπρόβσκις επίσης

Υπάρχει περιθώριο ευελιξίας για τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, εφόσον βέβαια υφίσταται πλεόνασμα, τόνισε ο Μ. Σαπέν, όπως μεταδίδει το Reuters, τονίζοντας πως οι διεθνείς δανειστές πρέπει να αποφύγουν ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Αθήνα.

Από την πλευρά του ο V. Dombrovskis ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες σε ό,τι αφορά τη λίστα μεταρρυθμίσεων, προσθέτοντας πως δεν θα υπάρξει σήμερα συμφωνία για την Ελλάδα, ενώ συμπλήρωσε πως η πολιτική αβεβαιότητα υποσκάπτει τη δυναμική της οικονομίας. "Ελλάδα και Eurogroup έχουν δυο μήνες για να φτάσουν σε μια συμφωνία. Ακόμα περιμένουμε προτάσεις που θα αφορούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα", συμπλήρωσε ο Σλοβάκος υπουργός οικονομικών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 09:15 - 24 Απρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.