ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξαίρεση Πανεπιστημίων από την ΠΝΠ ζητούν οι Πρυτάνεις

14:00 - 26 Απρ 2015 | Οικονομία
Εξαίρεση Πανεπιστημίων από την ΠΝΠ ζητούν οι Πρυτάνεις
Οι πρυτάνεις ζητούν ομόφωνα την εξαίρεση των πανεπιστημίων από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ώστε να μην μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδας αλλά και ικανό χρόνο διαβούλευσης για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει ευρεία γκάμα αλλαγών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σε έκτακτη σύνοδοτο Σάββατο, αποφάσισαν επίσης να ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να διεκδικήσουν την εξαίρεση των πανεπιστημίων από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εξαιτίας της «οικτρής οικονομικής κατάστασης» στην οποία βρίσκονται αλλά και της μη καταβολής δόσεων επιχορήγησης για το 2015.

Οι πρυτάνεις έλαβαν, πάντως, τη διαβεβαίωση από τον υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος προσκλήθηκε και παρεβρέθη στη σύνοδο με τον γενικό γραμματέα δια βίου μάθησης Γεράσιμο Σπάθη, ότι οι Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ) θα εξαιρεθούν από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τη σύνοδο απασχόλησε και το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας βάσει του οποίου σε έναν χρόνο από την έναρξη της ισχύος του θα πραγματοποιηθούν νέες εκλογές για την ανάδειξη διαφόρων οργάνων του πανεπιστημίου (πρυτάνεων, κοσμητόρων κλπ) με καθολική συμμετοχή των φοιτητών. Προβλέπεται επίσης η επαναφορά της δομής των ανώτατων ιδρυμάτων που ίσχυε πριν από την εισαγωγή των Συμβουλίων Ιδρύματος, τα οποία καταργούνται, τη συμμετοχή φοιτητών σε διάφορα συλλογικά όργανα, την επαναφορά του ασύλου και το δικαίωμα επανεγγραφής των λεγόμενων «αιώνιων» φοιτητών στις σχολές τους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.