ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπληκτική δήλωση Γκάουκ για τις γερμανικές οφειλές

22:20 - 01 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Εκπληκτική δήλωση Γκάουκ για τις γερμανικές οφειλές
Αν είναι όπως φαίνονται τα νέα, τότε η Ελλάδα, βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο θέμα των κατοχικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου.

«Η Γερμανία πρέπει να είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα», τόνισε σε συνέντευξή του στην Sueddeutsche Zeitung ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση.

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί ολόκληρη το Σάββατο, ωστόσο, μέρος της ανέβηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας από την Παρασκευή.

Ο Γκάουκ σημειώνει ακόμη πως η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το θέμα της ιστορικής ευθύνης που έχει προς την Ελλάδα.

«Δεν είμαστε μονάχα πολίτες που ζουν στο σήμερα και στη σύγχρονη εποχή αλλά είμαστε επίσης απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου -και στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων περιοχών, όπου επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα σχετικά με αυτό το θέμα για τόσο μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γκάουκ και πρόσθεσε:

«Είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της όπως η δική μας να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.