ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αφορολόγητο €12.000 για αγροτικές επιδοτήσεις & απαλλαγή φόρου για τις αποζημιώσεις

12:42 - 05 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Αφορολόγητο €12.000 για αγροτικές επιδοτήσεις & απαλλαγή φόρου για τις αποζημιώσεις
Σε θέσπιση αφορολόγητου για τις αγροτικές αποζημιώσεις χωρίς πλαφόν και αφορολόγητου έως 12.000 για τις αγροτικές επιδοτήσεις, προχωράει η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη στη Βουλή. Μάλιστα η σχετική τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Οι προωθούμενες διατάξεις θα ορίζουν ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες έως του ύψους των 12.000 ευρώ για όλους τους αγρότες. Όπως είπε η κ. Βαλαβάνη το μέτρο καλύπτει πάνω από το 90% των δικαιούχων επιδοτήσεων, «πρακτικά δηλαδή οι επιδοτήσεις θα είναι αφορολόγητες για το σύνολο της μικρής και μεσαίας αγροτιάς». Όσον αφορά στην καθιέρωση αφορολογήτου αποζημιώσεων χωρίς πλαφόν, η κ. Βαλαβάνη υποστήριξε ότι κάτι διαφορετικό θα ήταν ντροπή εάν σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά πρόκειται για καταστροφή επενδεδυμένου κεφαλαίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι αλλαγές αφορούν τον τρόπο φορολόγησης των αγροτικών αποζημιώσεων και επιδοτήσεων για τις φορολογικές δηλώσεις του 2014, οι οποίες αναμένεται να αρχίσουν να υποβάλλονται από την ερχόμενη εβδομάδα συνολικά για τα φυσικά πρόσωπα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.