ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του ELA

18:20 - 06 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Reuters: Η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του ELA
Συνεχίζει το μαρτύριο της σταγόνας για την Ελλάδα η ΕΚΤ, καθώς όπως αναφέρει το Reuters, θα προχωρήσει σε νέα μικρή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες.

Παράλληλα σύμφωνα με πηγές από τη Φρανκφούρτη, η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμη να διαταράξει τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, σφίγγοντας ακόμα περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της Ελλάδας με «κούρεμα» του ποσού των ομολόγων που μπορούν να προσφέρουν ως ενέχυρα οι ελληνικές τράπεζες για άντληση ρευστότητας.

Και αυτό παρά τις πιέσεις που δέχεται από στελέχη της Bundesbank, που επιθυμούν το «κούρεμα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, μετά τη συνάντηση του Μάριο Ντράγκι με τους κ.κ. Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο, η ΕΚΤ προσανατολίζεται να μεταθέσει τις αποφάσεις για την Ελλάδα για μετά το Eurogroup της 11ης Μαΐου.

Η ελληνική κυβέρνηση θέλει η ΕΚΤ να αυξήσει τον ELA και να επιτρέψει επίσης στις ελληνικές τράπεζες να αγοράζουν περισσότερα έντοκα γραμμάτια, ενισχύοντας έτσι τη χρηματοδότηση του Δημοσίου.

Πρόσωπα με γνώση των διεργασιών στους κόλπους της ΕΚΤ προβλέπουν ότι το ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας θα συμφωνήσει σε νέα αύξηση του ELA, πολλοί ωστόσο αμφιβάλλουν ότι αυτή θα είναι μεγάλη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.