Συγκεκριμένα και στις δύο περιπτώσεις η παστερίωση γίνεται στους 72 βαθμούς Κελσίου και για 15 δευτερόλεπτα. Η μόνη τους διαφορά αλλά μόνο στα χαρτιά, όπως ακούγεται, είναι ότι στο γάλα ημέρας η συλλογή γίνεται εντός 24 ωρών, ενώ στο γάλα 7 ημερών στις 48 ώρες.
Αν τελικά εφαρμοστεί η υπουργική απόφαση αναμένονται σημαντικές αντιδράσεις από τις βιομηχανίες που έχουν επενδύσει πάνω στο conspet γάλα ημέρας -μέχρι και γιαούρτι με γάλα ημέρας έχει κυκλοφορήσεις- και το έχουν επικοινωνήσει αναλόγως στον καταναλωτή.
Το θέμα είναι ότι κάποιοι έχουν προτείνει στο αρμόδιο υπουργείο να ισχύσει ότι και στο εξωτερικό, όπου η νομοθεσία αφήνει τη διάρκεια ζωής του γάλακτος στην ευθύνη της κάθε επιχείρησης.
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου