ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ προτείνει ο Σόιμπλε

12:15 - 14 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Δημοψήφισμα για ναι ή όχι στο ευρώ προτείνει ο Σόιμπλε
Υπέρ της διενέργειας δημοψηφίσματος στην Ελλάδα με το ευθύ δίλημμα «ναι ή όχι στο ευρώ» προκειμένου να αρθεί το πολύμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις τάσσεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg ο «Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει την ιδέα ενός δημοψηφίσματος των Ελλήνων, που καλούνται είτε να αποδεχτούν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνεπάγονται οι υποχρεώσεις στους διεθνείς πιστωτές, είτε να επιλέξουν τελικά την έξοδο από την Ευρωζώνη».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση κρίνει πως πρέπει να διενεργήσει δημοψήφισμα, τότε πρέπει να το κάνει», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε τη Δευτέρα στους δημοσιογράφους προσθέτοντας αμέσως μετά: «ίσως θα ήταν το σωστότερο μέτρο ώστε να επιτρέψουμε στους Έλληνες να αποφασίσουν αν είναι έτοιμοι να αποδεχτούν το τι πρέπει να γίνει».

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να εκδιωχθεί από το ευρώ», επισήμανε αφετέρου, ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Τόμας Στέφεν, κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Βερολίνο: «Το μόνο αποδεκτό θα ήταν αν η Ελλάδα δηλώσει πως θέλει εκούσια έξοδο από το ευρώ» είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.