ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υποβάθμιση της Ελλάδας προχώρησε και η DBRS

20:56 - 15 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Σε υποβάθμιση της Ελλάδας προχώρησε και η DBRS
Σε CCC υποβάθμισε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας τις προοπτικές αρνητικές.

Η DBRS έθεσε υπό παρακολούθηση την αξιολόγηση της Ελλάδας, στις 4 Φεβρουαρίου εξαιτίας αυξημένων ανησυχιών για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της πιστοληπτικής αξιοπιστίας λόγω των κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες του για την ικανότητα της Αθήνας να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Σύμφωνα με τον οίκο, η χώρα έχει ανάγκη από την στήριξη των επίσημων πιστωτών της, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Κομισιόν, η συμφωνία με τους οποίους είναι απαραίτητη για τη σταθερότητα και τη ρευστότητα της οικονομίας.

Χωρίς μια συμφωνία, τονίζει ο οίκος οι πηγές χρηματοδότησης φαίνεται να μην επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών στο ορατό μέλλον, τόσο λόγω της αδυναμίας της χώρας να δανειστεί από τις αγορές όσο και από την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας που θα επιτρέψει την συνέχιση του προγράμματος βοήθειας ή την υπογραφή ενός νέου.

Η DBRS εκτιμά πως ένα νέο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να είναι αναγκαίο για την αποκατάσταση της μακροοικονομικής σταθερότητας, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάκαμψη της οικονομίας, στην χρηματοπιστωτική σταθερότητα και στην δημοσιονομική θέση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.