ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Handelsblatt: Δεν "κόβεται" ο ELA αν η Ελλάδα καθυστερήσει δόση

10:36 - 19 Μαϊ 2015 | Οικονομία
Handelsblatt: Δεν "κόβεται" ο ELA αν η Ελλάδα καθυστερήσει δόση
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) δεν θα έκοβαν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ακόμα κι αν η χώρα δεν κατέβαλε εγκαίρως δόση στο ΔΝΤ, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt.

Πιο συγκεκεριμένα, η εφημερίδα επικαλείται πηγές της ΕΚΤ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι ακόμα κι αν η Ελλάδα προχωρήσει σε αθέτηση πληρωμής προς το ΔΝΤ, η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης θα μπορούσε να επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν έκτακτη ρευστότητα από τον ELA.

«Ενώ η κεντρική τράπεζα θα προχωρούσε σε αξιολόγηση του ρίσκου, δεν θα έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει τον ELA» αναφέρει το δημοσίευμα.

Η Handelsblatt υπογραμμίζει ακόμη πως ο EFSF δεν θα εγκατέλειπε αυτομάτως την Ελλάδα εάν η χώρα δεν προχωρούσε σε πληρωμή προς το ΔΝΤ.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας χθες στο Star σημείωσε ότι εάν η κυβέρνηση βρεθεί στο δίλημμα μεταξύ του να πληρώσει έναν δανειστή και τους συνταξιούχους θα πληρώσει τους συνταξιούχους. «Ελπίζω να πληρώσουμε και τους δύο» είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να μην πληρώσουμε το ΔΝΤ. Τον Ιούνιο η Ελλάδα καλείται να καταβάλει προς το ΔΝΤ δόσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.