ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ. Αλογοσκούφης: 'Η ελληνική οικονομία γίνεται όλο και πιο εξωστρεφής'

11:09 - 05 Δεκ 2006 | Οικονομία
Την πεποίθησή του ότι η ελληνική οικονομία αποκτά όλο και μεγαλύτερη εξωστρέφεια και ότι εξπαλώνεται με γοργά βήματα στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης εξέφρασε από το βήμα του 5ου τραπεζικού φόρουμ για την Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης.
Ο κ. Αλογοσκούφης μιλώντας για τον ελληνιό τραπεζικό κλάδο επεσήμανε ότι οι ελληνικές τράπεζες αποκτούν ερείσματα στο εξωτερικό μέσω των εξαγορών τους στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, μεγενθύνονται μέσω της παρουσίας τους σε νέες αγορές και γίνονται ανταγωνιστικότερες στο διεθνές περιβάλλον, ενώ χαρακτήρισε την είσοδο της Credit Agricole στην Ελληνική Αγορά ως απαρχή απλώς της εισόδου της τράπεζας αλλά άλλων σημαντικών ξένων τραπεζών όχι μόνο στην ελληνική αγορά αλλά και στις αγορές της Ν.Α. Ευρώπης συνολικά.

Στο γεγονός αυτό, τόνισε ο υπουργός, συμβάλουν καίρια οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις και οι γενικότερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και οι οποίες αποτελούν στέρεο έδαφος για την ενίσχυση της εγχώριας ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.