ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Δεν είναι λόγια του αέρα" η συμφωνία μέχρι Κυριακή

13:30 - 28 Μαϊ 2015 | Οικονομία
"Δεν είναι λόγια του αέρα" η συμφωνία μέχρι Κυριακή
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι λόγια του αέρα ότι γράφεται η συμφωνία». 

«Η ελληνική ομάδα που βρίσκεται στις Βρυξέλλες έχει μεταβεί με σκοπό να κλείσει η συμφωνία μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα. Δεν είναι λόγια του αέρα ότι ετοιμάζεται η συμφωνία, εδράζεται σε πολλά στοιχεία, στην πρόοδο που έχει γίνει» ανέφερε στο briefing των πολιτικών συντακτών, παραδεχόμενος ωστόσο, ότι το ζήτημα του δημοσιονομικού κενού παραμένει ανοιχτό κι εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί μέχρι την Κυριακή.

«Δηλώσεις που γίνονται πολλές φορές δεν είναι ουδέτερες σε σχέση με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση. Εγώ δεν εξετάζω τους σκοπούς δηλώσεων με διαφορετική χροιά. Δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία εντάσσονται σε κλίμα διαπραγμάτευσης και πίεσης προς την ελληνική πλευρά για να κάνει υποχωρήσεις. Εμείς θέλουμε συμφωνία, έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση από αυτή που αναλογουσε στην Ελλάδα. Όσοι δηλώνουν σε τόσους στεντόριους τόνους την απαισιοδοξία ελπίζουμε να μην κρύβει προθέσεις και όχι εκτιμήσεις» συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα ο κ. Σακελλαρίδης. Ελπίζω στο επόμενο briefing να μιλάμε πιο συγκεκριμένα γι' αυτή τη συμφωνία συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε επόμενη ερώτηση είπε ότι «είναι ώριμες οι συνθήκες να επέλθει η συμφωνία, η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, έχουν τοποθετηθεί τα τεχνικά κλιμάκια και έχουν βελτιώσεις τις προτάσεις και όλο αυτό μας εμπνέει αισοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία».

Η κυβέρνηση διασφαλίζει, σε συνεργασία με τους θεσμούς, ότι δεν θα υπάρξει πιθανότητα χρεοκοπίας της ελληνικής οικονομίας, τόνισε σε άλλο σημείο ο Γ. Σακελλαρίδης, προσθέτοντας ότι «Δεν υπάρχει παραμικρός λόγος ανησυχίας σε σχέση με τις τράπεζες. Ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

Σε ερώτηση κατά πόσο αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης να αποπληρώσει όλες τις δόσεις προς το ΔΝΤ στις 19 Ιουνίου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ τόνισε πως εκτιμά πως είναι ώριμες οι συνθήκες προκειμένου να επέλθει συμφωνία μέχρι την Κυριακή. Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο η Αθήνα εκβιάζεται μέσω δηλώσεων που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής πλευράς ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης απάντησε πως «εκβιασμούς η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχεται, εκβιασμούς η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει να διαπραγματευτεί σκληρά, όχι για να αποδείξει ότι είναι σκληρό καρύδι αλλά για να δείξει πως οι επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν σε λάθος ράγες».

Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου περί «βασανιστικής διαδικασίας» κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού, αντιλαμβάνομαι ότι τέτοιες διαδικασίες είναι κοπιαστικές αλλά σε καμία περίπτωση δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βασανισμού», επισημαίνοντας ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν χρειάζεται συγκεκριμένες ενέργειες από την κυβέρνηση για να νιώσει τη στήριξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:44 - 28 Μαϊ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.