ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδράσεις ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ για φορολογικό ν/σ

17:03 - 06 Δεκ 2006 | Οικονομία
Τις θέσεις τους επί του φορολογικού νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών κατέθεσαν την Τετάρτη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων.

Ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Δ. Πολίτης είπε ότι το νομοσχέδιο δεν προωθεί τη φορολογική δικαιοσύνη, αλλά επιβαρύνει τη μισθωτή εργασία, ενώ ο εκπρόσωπος των επαγγελματοβιοτεχνών (ΓΣΕΒΕΕ) Β. Καμπάνης πρότεινε την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας.

Αναφερόμενος στο άρθρο 13 του νομοσχεδίου, είπε ότι επανέρχεται μια παλιά διάταξη, η οποία ορίζει ότι ο προϊστάμενος της ΔΟΥ, «για οποιονδήποτε λόγο» μπορεί να κινήσει διαδικασία επανελέγχου του φορολογούμενου.

«Πρέπει να είναι πιο σαφείς οι λόγοι» επανελέγχου, είπε και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα από την αύξηση της παραγραφής κατά πέντε έτη:

«Έστω και για ένα ευρώ λάθος στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, αυτή θα πηγαινοέρχεται σαν ανειλικρινής για δέκα χρόνια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών Δ.Βαρελάς είπε πως ενώ διαφημίζεται ότι 3,3 εκατ Έλληνες δεν θα πληρώνουν φόρους, η αλήθεια είναι ότι αυτοί ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Θετικό χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών Γ.Παπουτσής, καθώς -όπως είπε- απλοποιεί τη φορολογία των αμοιβαίων κεφαλαίων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.