ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιδιωτικές κλινικές: Καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό

12:11 - 08 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ιδιωτικές κλινικές: Καταγγέλλουν αθέμιτο ανταγωνισμό
Για αθέμιτο ανταγωνισμό από τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας κάνει λόγο σε επιστολή που έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Συγκεκριμένα στην επιστολή, αναφέρεται ότι στις Ιδιωτικές Κλινικές εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια ΦΠΑ 13% για όλες τις Νοσηλευτικές υπηρεσίες, όπως διενέργεια επεμβάσεων, ολιγόωρων θεραπειών και οποιασδήποτε πράξης Δευτεροβάθμιας περίθαλψης.

Φορολογική επιβάρυνση που όμως δεν ισχύει για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα εξαπλώνονται σε όλη τη χώρα, αλλά και σε ιατρεία. Οπως τονίζεται στην επιστολή, μολονότι και σε αυτές πραγματοποιούνται οι ίδιες ακριβώς επεμβάσεις, όπως και στις ιδιωτικές κλινικές, δεν υπάρχει καταβολή και επιβάρυνση των ασθενών με ΦΠΑ 13%.

Αυτή η άνιση μεταχείριση, κατά την ΠΕΙΚ, αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό ενώ αποφέρει και απώλεια εσόδων. Στην πράξη, σύμφωνα πάντα με την επιστολή, οι Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας αποτελούν Ιδιωτικές Κλινικές μιας ή περισσοτέρων ειδικοτήτων, που μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε επέμβαση για την οποία δεν απαιτείται γενική νάρκωση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών ζητά την επιβολή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, ίδιου ποσοστού με τις Κλινικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 08 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.