ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγκόσμια Τράπεζα: Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο ενός Grexit

13:37 - 09 Ιουν 2015 | Οικονομία
Παγκόσμια Τράπεζα: Μην υποτιμάτε τον κίνδυνο ενός Grexit
Αν και πλήθος Ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι ένα Grexit δεν θα επηρέαζε σαν ντόμινο και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γινγκ Κιμ, τονίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμούνται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν.

Πιο αναλυτικα, ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος διασαφήνισε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι: «Δεν νομίζω ότι κάποιος που δεν εμπλέκεται άμεσα στις διαπραγματεύσεις μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θέλουν να βρεθεί μία λύση που τους ευνοεί. Ωστόσο, είμαστε σε επιφυλακή για πιθανόν αρνητικές επιπτώσεις. Μερικές από τις χώρες με τις οποίες συνεργαζόμαστε άμεσα, στην Ανατολική Ευρώπη για παράδειγμα, μπορεί να επηρεαστούν άμεσα από αυτήν την κατάσταση, επειδή τα συστήματά τους συνδέονται πιο άμεσα με το τραπεζικό σύστημα».

Επιπλέον, ο Κιμ προειδοποίησε και για κίνδυνο μετάδοσης των αρνητικών επιπτώσεων. «Πιστεύω ότι μπορεί να υπάρξουν και ευρύτερες συνέπειες. Σύμφωνα με σχόλια που ακούω από άτομα που έχουν βιώσει πολλές αντίστοιχες κρίσεις, υπάρχουν πάντα εκπλήξεις. Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι η αγορά έχει προβλέψει κάθε πιθανή επίπτωση του προβλήματος στην Ελλάδα, στην πραγματικότητα δεν μπορείς να ξέρεις με σιγουριά τι θα γίνει. Θα ήθελα λοιπόν να προτρέψω και τις δύο πλευρές να κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν σε μία συμφωνία που θα ευνοεί την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Μερικοί πολύ καλοί μου φίλοι εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.