ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες

11:55 - 10 Ιουν 2015 | Οικονομία
Αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για τις ελληνικές εισηγμένες
Υψηλό παραμένει, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σωκράτη Λαζαρίδη, το ενδιαφέρον των επενδυτικών οίκων για τις Ελληνικές εταιρίες, έτσι όπως αυτό καταγράφεται στο περιθώριο του 4ου Επενδυτικού Φόρουμ που διοργανώνεται στη Ν. Υόρκη.

Ο κ. Λαραζαρίδης εξήγησε ότι το ενδιαφέρον των αμερικανικών επενδυτικών οίκων οφείλεται στις ικανότητες των εταιριών οι οποίες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, μπορούν να διατηρούν τον εξωστρεφή τους προσανατολισμό και να δραστηριοποιούνται με επιτυχία διεθνώς. Μάλιστα τόνισε και την ανάγκη αξιοποίησης του έντονου επενδυτικού ενδιαφέροντος από το εξωτερικό, και ιδίως από τις Η.Π.Α., για την εισροή κεφαλαίων τα οποία θα συνδράμουν καταλυτικά στην ανάπτυξη των εταιριών και στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση το 4ο Επενδυτικό Φόρουμ που βρίσκεται σε εξέλιξη στο ξενοδοχείο Sofitel στη Νέα Υόρκη, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Χρηματιστήριο Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Η διοργάνωση αυτή έχει πλέον θεσμοθετηθεί και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ετήσια roadshows που διοργανώνουν οι δύο φορείς προς όφελος των Ελληνικών επιχειρήσεων παρέχοντας τους τη δυνατότητα επαφών με εκπροσώπους θεσμικών επενδυτικών οίκων στην πρωτεύουσα του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Υποστηρικτές του Φόρουμ είναι επτά από τις μεγαλύτερες ελληνικές χρηματιστηριακές εταιρείες - Alpha Finance, Beta Securities, Eurobank Equities, Euroxx securities,Investment Bank of Greece, NBG Securities και Piraeus Securities - καθώς και η διεθνής επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley.

Φέτος, στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν 20 εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρείες, εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν με διαχειριστές κεφαλαίων στους ειδικά διαμορφωμένους, για Β2Β συναντήσεις, χώρους. Έχουν προγραμματιστεί 460 συναντήσεις που κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, γεγονός ιδιαίτερα ενθαρρυντικό δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν αναφορικά με την οικονομία της χώρας.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, οι κ.κ. Πλάτων Μονοκρούσος, Chief Group Economist του Ομίλου Eurobank και Ηλίας Λεκκός, Chief Group Economist του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, πραγματοποίησαν παρουσίαση στους επενδυτές για τα μεγέθη και τις εξελίξεις της Ελληνικής οικονομίας και των επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων που παρουσιάζει σήμερα η Ελλάδα. Οι ομιλητές είχαν τη δυνατότητα να απαντήσουν σε ερωτήσεις εκπροσώπων των επενδυτικών οίκων που συμμετέχουν του φόρουμ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κ. Αναστασόπουλος δήλωσε ότι ο ιδιωτικός τομέας αντιπροσωπεύει μία Ελλάδα που είναι παραγωγική, ανταγωνιστική και ανθεκτική στην κρίση. Αναμένουμε σύντομα μία έντιμη συμφωνία με τους εταίρους η οποία θα απελευθερώσει τις σημαντικές δυνάμεις της Ελληνικής Οικονομίας και θα ανταμείψει αυτούς που έγκαιρα έχουν επενδύσει στην Ελλάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:12 - 10 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.