ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΓΔΕ: Για τις αποζημιώσεις εκτός έδρας δημοσίων υπαλλήλων

16:26 - 10 Ιουν 2015 | Οικονομία
Όσοι δικαιούχοι λαμβάνουν αποζημιώσεις εκτός έδρας ή εξόδων δημοσίων υπαλλήλων και μισθωτών, φορολογούνται ως μισθωτοί με βάση τις κείμενες διατάξεις, αναφέρει ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με δημοσιεύματα για τη φορολόγηση αυτών των αποζημιώσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο της Υπηρεσίας που εκδόθηκε για να δοθεί απάντηση στα εν λόγω δημοσιεύματα, οι αμοιβές ή οι αποζημιώσεις εξόδων που καταβάλλονται σε υπαλλήλους που μετακινούνται σε άλλες υπηρεσίες κατ΄ εντολή του Δημοσίου εμπίπτουν στις διατάξεις περί μισθωτών υπηρεσιών (αρ.12 του ν.4172/2013) και όχι στις διατάξεις περί επιχειρηματικής δραστηριότητας (αρ.21 του ν.4172/2013), χωρίς να εξετάζεται εάν καταβάλλονται από την υπηρεσία τους ή από άλλη υπηρεσία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απάντηση της Υπηρεσίας δεν αφορούσε την τυχόν εφαρμογή του άρθρου 14 του ν.4172/2013 για απαλλαγή εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις. Η εφαρμογή του άρθρου αυτού δεν θίγεται εφόσον συντρέχουν οι προβλεπόμενες σε αυτό προϋποθέσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.