ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεπέρασε τα όρια η Ζωή – επέστρεψε την έκθεση της ΤτΕ

14:37 - 17 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ξεπέρασε τα όρια η Ζωή – επέστρεψε την έκθεση της ΤτΕ
Σε πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία επέστρεψε την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας για τη Νομισματική πολιτική της χώρας, η οποία χαρακτηρίζει «ιστορική επιταγή» τη σύναψη συμφωνίας με τους εταίρους. Σημειώνεται ότι η κατάθεση της ετήσιας έκθεσης της Κεντρικής Τράπεζας στη Βουλή αποτελεί θεσμική διαδικασία στην οποία προχωρά ο εκάστοτε κεντρικός τραπεζίτης και ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν έχει «απορριφθεί» από πρόεδρο της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου αφού χαρακτήρισε την έκθεση «απαράδεκτη» κατηγόρησε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για «ωμή παρέμβαση» στο έργο της Επιτροπής καθώς, όπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας έσπευσε στα κλεφτά με αντιθεσμική κίνηση να στείλει την έκθεση σήμερα στις 10:40 και την ώρα που η Επιτροπή Αλήθειας παρουσίαζε τα πρώτα της συμπεράσματα».

Πρόσθεσε πως «ο κ. Στουρνάρας έχει συμπράξει στην οικονομική πολιτική, έχει συμπράξει στη μνημονιακή πολιτική και έχει παραβιάσει τις υποχρεώσεις του, όταν επιχείρησε ωμή παρέμβαση κατά τη διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και παρεμβαίνει σήμερα, επιχειρώντας αντιδημοκρατικά να δημιουργήσει τετελεσμένα και να αποτρέψει την ουσιαστική διεκδίκηση της διαγραφής του χρέους».

 

Τα "έψαλε" και στον Γιούνκερ

Στο ίδιο κλίμα δε, λίγες ώρες νωρίτερα η κ. Κωνσταντοπούλου απηύθυνε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ομιλία της στην Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αξιώνει την υποταγή του ελληνικού λαού λέγοντας μάλιστα ότι το κάνει και για το καλό τους. Επί πρωθυπουργίας του στο Λουξεμβούργο όμως θεσμοθετήθηκε ένα σκανδαλώδες πλαίσιο φοροαποφυγής που επέτρεψε σε εκατοντάδες πολυεθνικές επιχειρήσεις εκ των οποίων πολλές δραστηριοποιούνται στη Ελλάδα να φοροδιαφεύγουν σε βάρος του ελληνικού δημοσίου με απώλειες δεκάδες ή και εκατοντάδες δις», είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε λέγοντας: «Με ποιο ηθικό επιχείρημα επιχειρείται να κανοναρχηθεί ένας λαός που δεν έφταιξε και να εξανδραποδιστεί μια κοινωνία στο όνομα αυτού του χρέους που συνέπραξαν και διόγκωσαν εκείνοι οι ίδιοι που αναλαμβάνουν να υποδείξουν τους τρόπους ξεπλήρωσής του».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 17 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.