ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΑ: Έκκληση για πρωτοβουλίες που θα επανακκινήσουν την οικονομία

14:49 - 17 Ιουν 2015 | Οικονομία
ΒΕΑ: Έκκληση για πρωτοβουλίες που θα επανακκινήσουν την οικονομία
Παράλογη, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, την υπέρμετρη επιβάρυση του συνόλου των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης προς του Θεσμούς.

Σε ανακοίνωσή του το ΒΕΑ επισημαίνει ότι η χώρα μας και η οικονομία της έχουν εισέλθει σε μια εξαιρετική δύσκολη στενωπό που δημιουργεί ένα εξαιρετικό δυσμενές περιβάλλον για τον επιχειρηματικό κόσμο της, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει τόσο την οικονομική δυναμική του, όσο και την απασχόληση χιλιάδων εργαζομένων.
Στις παρούσες συνθήκες της ύφεσης, της οικονομικής δυσπραγίας, της ανασφάλειας και της καλπάζουσας ανεργίας, το μόνο εργαλείο που παραμένει στη χώρα για την ανάπτυξη είναι η ελληνική επιχειρηματικότητα. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, είναι παράλογο για το σύνολο των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων η υπέρμετρη επιβάρυνσή τους, στην προσπάθεια που καταβάλλουν να επιβιώσουν.
Η νέα επικαιροποιημένη πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης προς τους θεσμούς, συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με το ΒΕΑ, μέτρα άκρως υφεσιακά που θα θέσουν πρόσθετα προσκόμματα στην επιχειρηματικότητα και θα μειώσουν περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων και της οικονομίας.
Μέτρα όπως η αύξηση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, οι αλλαγές στον ΦΠΑ, η επιβολή έκτακτης εισφοράς, λειτουργούν προσθετικά στις ήδη υπάρχουσες επιβαρύνσεις με αποτέλεσμα να εντείνουν ακόμη περισσότερο την διάλυση της επιχειρηματικής βάσης της χώρας με σοβαρότατες συνέπειες στην ανεργία και τα έσοδα του Δημοσίου.
Η Κυβέρνηση, επισημαίνει η ανακοίνωση, θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους δανειστές ότι η ακολουθούμενη πολιτική είναι αναποτελεσματική και αδιέξοδη και πρέπει να αντικατασταθεί από μια πολιτική που θα περιλαμβάνει αυτονόητες και ουσιαστικές διαρθρωτικές παρεμβάσεις και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας.
Δεδομένου ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι Μικρομεσαίες είναι αδύνατον να αντέξουν άλλα βάρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας καλεί την κυβέρνηση να αντιταχθεί στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και ευελπιστεί ότι θα επικρατήσει η λογική και όχι επιλογές και προτάσεις που θα οδηγήσουν στον αφανισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.