ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Η φορολογία επιχειρήσεων δεν φορολογεί τον πλούτο αλλά την εργασία»

10:48 - 25 Ιουν 2015 | Οικονομία
«Η φορολογία επιχειρήσεων δεν φορολογεί τον πλούτο αλλά την εργασία»
Η φορολογία των επιχειρήσεων δεν φορολογεί τον πλούτο αλλά αντίθετα την δημιουργία του, και ουσιαστικά φορολογεί την εργασία, καθώς αποθαρρύνει την επενδυτική δραστηριότητα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επισημαίνει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) στο εβδομαδιαίο δελτίο του.

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΕΒ τονίζει ότι «η υπερφορολόγηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών αναμένεται να βλάψει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα τους επόμενους μήνες».

Οι αναλυτές του Συνδέσμου θεωρούν ότι η ελαχιστοποίηση των δυσμενών συνεπειών «προϋποθέτει ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα και θα αποσυρθεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, με την επιτυχή πάταξη της φοροδιαφυγής και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις να δημιουργούν το περιθώριο για την μείωση της φορολογίας σε μόνιμη βάση».

Όπως τονίζεται στο δελτίο, «η έμφαση στην αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων είναι ατελέσφορη και εντελώς παρακινδυνευμένη εάν δεν ανατραπεί σύντομα. Στο πλαίσιο αυτό, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης πρέπει να είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής και οι διαρθρωτικές αλλαγές εν γένει, ώστε να αυξηθούν οι δημοσιονομικοί πόροι για να μειωθεί έτσι σε δεύτερη φάση η φορολογία σε καθεστώς δημοσιονομικής ισορροπίας. Για λόγους επικοινωνιακούς καλλιεργείται σύγχυση μεταξύ επιχειρήσεων και πλουσίων. Οι διαφορές, όμως, είναι πλήρως διακριτές. Δεν είναι θεμιτό να συγχέεται η φορολόγηση των πλουσίων με την φορολόγηση των επιχειρήσεων, που κάνουν επενδύσεις και προσφέρουν απασχόληση στους εργαζομένους. Είναι ηλίου φαεινότερον πως αν οι επιχειρήσεις φορολογηθούν υπέρμετρα, αυτό θα οδηγήσει σε μειωμένη επενδυτική δραστηριότητα και αύξηση της ανεργίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:14 - 25 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.