ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τελεσίγραφο για συμφωνία, αλλιώς πρόταση «take it or leave it»

11:29 - 25 Ιουν 2015 | Οικονομία
Τελεσίγραφο για συμφωνία, αλλιώς πρόταση «take it or leave it»
Προθεσμία μέχρι τις 12:00 ώρα Ελλάδος να παρουσιάσει ένα λειτουργικό σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, για να εκταμιευθεί η βοήθεια των 7,2 δισ. ευρώ, έδωσαν οι δανειστές στον Αλέξη Τσίπρα, εν είδει τελεσιγράφου, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times το οποίο επικαλείται δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, εάν ο Αλέξης Τσίπρας αποτύχει να καταλήξει σε συμφωνία –κάτι το οποίο πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών θεωρούν πως είναι τώρα πιθανό ύστερα από τις άκαρπες ολονύχτιες συζητήσεις- η πρόταση των πιστωτών θα παρουσιαστεί ως «take it or leave it» στην Αθήνα.

«Οι Έλληνες δεν έχουν μετακινηθεί καθόλου. Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη. Δεν βλέπω μια συμφωνία. Φαίνεται αρκετά ζοφερό αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα.

Οι πηγές της εφημερίδας ανέφεραν ότι οι 18 υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι ενωμένοι στην πεποίθησή τους ότι η Αθήνα φταίει για το αδιέξοδο και ήταν προετοιμασμένοι να ασκήσουν έντονες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να αποδεχθεί την πρόταση των πιστωτών.

Μάλιστα ο αρθρογράφος της εφημερίδας Peter Spiegel, σχολιάζει χαρακτηριστικά μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter: Η ώρα του «take it or leave it» πλησιάζει.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 10 π.μ. στις Βρυξέλλες βρίσκεται σε εξέλιξη νέα εξαμερής συνάντηση, μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, των επικεφαλής των τριών θεσμών, του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα, από τις 7 το πρωί πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες κοινοτικών πηγών ηταν «εποικοδομητικές».

Στόχος των σημερινών συζητήσεων είναι να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο πριν από την έναρξη του σημερινού Eurogroup.

Να σημειωθεί ότι έχει οριστεί νέα συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, καθώς η χθεσινή συνεδρίαση του  Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.