ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σ. Λαζαρίδης: Εργαλείο άντλησης ρευστότητας το ΧΑ

18:47 - 26 Ιουν 2015 | Οικονομία
Σ. Λαζαρίδης: Εργαλείο άντλησης ρευστότητας το ΧΑ
Στην αξιοποίηση του χρηματιστηρίου ως υποδομή για την άντληση ρευστότητας από τη διεθνή κεφαλαιαγορά στάθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, κατά την ομιλία του στο συνεδρίο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), με θέμα την επανεκκίνηση της ελληνικής βιομηχανίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας

Όπως ανέφερε, η Ευρώπη ανακαλύπτει την κεφαλαιαγορά και το θέμα άντλησης χρημάτων από αυτή θα συζητείται για τα επόμενα 5-10 χρόνια και στην Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου χρηματιστηρίου Αθηνών τόνισε ότι από το 2012 μέχρι σήμερα από το Χρηματιστήριο Αθηνών αντλήθηκε το 11% των συνολικών αντληθέντων κεφαλαίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το 2013 το Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν στην τρίτη θέση της κατάταξης μεταξύ των ευρωπαϊκών αγορών, σύμφωνα με το ύψος των αντληθέντων κεφαλαίων (30,3 δισ. ευρώ) και τη διετία 2013-14 οι θετικές εισροές κεφαλαίων από το εξωτερικό στις ελληνικές εισηγμένες ήταν 3,7 δισ. ευρώ.

Επίσης σημείωσε όπου υπάρχει επενδυτική πρόταση υπάρχει και ενδιαφέρον και ότι παρά την κρίση οι εξωστρεφείς εταιρίες) παρουσιάζουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.