ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παροχές Σπίρτζη ενόψει δημοψηφίσματος και στο βάθος αυξήσεις εισιτηρίων

16:27 - 29 Ιουν 2015 | Οικονομία
Παροχές Σπίρτζη ενόψει δημοψηφίσματος και στο βάθος αυξήσεις εισιτηρίων
Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση των πολιτών με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας από τις 30 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2015, ενώ στους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους παρέχεται εφεξής η δυνατότητα δωρεάν μετακίνηση και μετά την παρέλευση της εβδομάδας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων ελάφρυνσης των πολιτών το κόστος των οποίων όμως στην πλειονότητά τους δεν έχει αποτιμηθεί.

Αναλυτικά:

- Οι άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ θα μετακινούνται δωρεάν με τα μέσα του ΟΑΣΑ και μετά την λήξη του μέτρου της δωρεάν καθολικής μετακίνησης των πολιτών λόγω της έκτακτης κατάστασης.

- Με νομοθετική ρύθμιση θα διαγραφούν τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε ανέργους ακόμη και εάν αυτά βρίσκονται σε διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξης.

- Καταργείται ο έλεγχος στις συγκοινωνίες από μη ελεγκτές, οι οποίοι σήμερα λαμβάνουν ποσοστό επί του κομίστρου, πρακτική την οποία ο κ. Σπίρτζης χαρακτήρισε "ηθικά κατάπτυστη".

- Με εντολή υπουργού η η ΕΥΔΑΠ δεν θα διακόψει καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές

- Στα ΕΛΤΑ, πραγματοποιείται κανονικά η πληρωμή συντάξεων ΙΚΑ και ΟΓΑ

- Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη, υπήρξε θετική ανταπόκριση των τηλεπικοινωνιακών παρόχων ώστε να μην γίνουν διακοπές τηλεφωνικών συνδέσεων σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς, όσο οι τράπεζες παραμένουν κλειστές. Εκκρεμεί η απάντηση της CYTA.

- Θα γίνει συνάντηση με τους παραχωρησιούχους των εθνικών οδών στην οποία θα ζητηθεί να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι με την μη καταβολή διοδίων για το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη το κόστος της εβδομάδας δωρεάν μετακινήσεων για όλους δεν ξεπερνά τα 4-5 εκατ. ευρώ. Μηδενικό χαρακτήρισε το κόστος της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων, χωρίς να διευκρινίζει ποιος θα καταβάλλει το αντίτιμο των εισιτηρίων των χρηστών που θα επιβιβάζονται δωρεάν. Παράλληλα δεν έχει αξιολογηθεί ακόμη το κόστος της διαγραφής των προστίμων των ανέργων λαθρεπιβατών. 

Την ίδια στιγμή ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων των συγκοινωνιών οι οποίες πρακτικά θα χρηματοδοτήσουν το ελευθέρας των ανέργων. Αν και ο ίδιος έκανε λόγο για αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής, διευκρίνισε ότι θα προβλέπει διαφορετική τιμολόγηση για διαφορετικές κατηγορίες πολιτών. 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:40 - 29 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.