ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μάρδας: Μπλοκάρουν οι θυρίδες μέχρι να ανοίξουν όλες οι τράπεζες

20:34 - 05 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Μάρδας: Μπλοκάρουν οι θυρίδες μέχρι να ανοίξουν όλες οι τράπεζες
Όλες οι θυρίδες θα παραμείνουν κλειστές έως ότου ανοίξουν όλα τα τραπεζικά υποκαταστήματα είπε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας διευκρινίζοντας όμως οτι το θέμα αυτό θα αντιμετωπισθεί πιο συγκεκριμένα με την πράξη Νομοθετικού περιεχομένου για τις τράπεζες που θα ανακοινωθεί αύριο. Όπως εξήγησε ο κ. Μάρδας, η απόφαση να μην είναι προσπελάσιμες οι θυρίδες από τους ιδιοκτήτες τους οφείλεται στο ότι κάποια υποκαταστήματα είναι ανοικτά και κάποια κλειστά, οπότε δεν θα υπήρχε ίση μεταχείριση των ιδιοκτητών θυρίδων.

Όλα αυτά τα είπε ο κ. Μάρδας για να διευκρινίσει προηγούμενες δηλώσεις της κυρίας Βαλαβάνη.

Ειδικότερα, ο κ Μάρδας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε πως το πλαίσιο διαχείρισης του περιεχομένου των θυρίδων θα οριστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ μέχρι αύριο.

"Aν κάποιος θέλει να πάει στη θυρίδα του, μπορεί να πάρει τα πάντα εκτός από μετρητά!"  είχε δηλώσει νωρίτερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στον ALPHA.

Η αντίδραση που προκλήθηκε από τη δήλωση οδήγησε την κ. Βαλαβάνη στη διευκρίνιση ότι το κράτος δεν θα πάρει τα χρήματα όσων έχουν λεφτά σε θυρίδες τραπεζών. Ωστόσο δεν είναι καθόλου τυχαία η στιγμή της αποκάλυψης της κατάστασης, την οποία γνώριζαν μόνο όσοι είχαν αποπειραθεί τις προηγούμενες ημέρες να βγάλουν μετρητά μέσα από θυρίδες τραπεζών.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:29 - 05 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.