ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνες επιχειρηματίες αγοράζουν εταιρείες στο εξωτερικό για να σώσουν κεφάλαια

12:49 - 09 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Ελληνες επιχειρηματίες αγοράζουν εταιρείες στο εξωτερικό για να σώσουν κεφάλαια
Στην Αγγλία, την Κύπρο και τη Βουλγαρία ταξιδεύουν συχνά το τελευταίο διάστημα Ελληνες επιχειρηματίες μαζί με τα διευθυντικά τους στελέχη όχι για vacance αλλά για δουλειές.
Συγκεκριμένα, πηγές αναφέρουν, ότι Ελληνες επιχειρηματίες υπό το φόβο ενός κουρέματος ή της επιστροφής στη δραχμή επισκέπτονται αυτά τα κράτη προκειμένου να αγοράσουν εταιρείες που εδρεύουν εκεί διασώζοντας έτσι τμήμα των κεφαλαίων που είχαν έως τώρα φυλαγμένα στο... στρώμα και τα... σεντούκια.
Και πως γίνεται αυτό;
Με τη βοήθεια δικηγορικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στις χώρες αυτές και κάνουν αυτή τη δουλειά, δηλαδή συστήνουν - εν μία νυκτί - εταιρείες και εν συνεχεία τις μοσχοπουλούν σε κάθε ενδιαφερόμενο. Όπως μάθαμε το μετοχικό κεφάλαιο των συγκεκριμένων επιχειρήσεων είναι έως και 10.000 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης είναι τουλάχιστον τριπλάσια. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής επιχειρηματίας από την Ελλάδα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό έχοντας στην τσέπη 10.000 ευρώ. 
Πηγές της αγοράς λένε ότι τον τελευταίο μήνα τα εν λόγω δικηγορικά γραφεία τρέχουν και δεν φτάνουν, καθώς έχει πέσει πολλή δουλειά, με τους περισσότερους ενδιαφερόμενους αγοραστές να είναι από την Ελλάδα και την Ιταλία.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.