ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαιρετίζει τη μείωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών

15:03 - 10 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Χαιρετίζει τη μείωση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών
Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας, σε ανακοίνωσή της, χαιρετίζει την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομιών Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή, ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στη μείωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) που θα ισχύσει από 15 Οκτωβρίου. (Με την «εξίσωση» του 2012, ο ΕΦΚ στα πετρέλαια αυξήθηκε στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο και πέρσι μετατράπηκε σε 230 ευρώ το χιλιόλιτρο).

"Αναμένουμε τη σχετική τροποποίηση νόμου που θα υλοποιήσει την υπόσχεση έγκαιρα", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση, η ΟΒΕ υπενθυμίζει πως σαν ομοσπονδία είχε καταδικάσει έγκαιρα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο όνομα της εξίσωσης με το πετρέλαιο κίνησης για την πάταξη της λαθρεμπορίας πράγμα που απέτυχε, και είχε εντοπίσει τις σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που θα επέφερε.

"Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε" σχολιάζει η ΟΒΕ και παραθέτει τις "απώλειες"

  1.  θρηνήσαμε ανθρώπινα θύματα,
  2. προέκυψαν περιβαλλοντικές καταστροφές,
  3. προέκυψαν σοβαρά προβλήματα υγείας στον πληθυσμό από καύση βλαπτικών υλικών, όπως οι ιατρικοί σύλλογοι επιβεβαίωσαν.

"Όλα τα παραπάνω εμφανίστηκαν από τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου. Παράλληλα οι στόχοι για αύξηση των δημοσίων εσόδων απέτυχαν και το Δημόσιο είχε μειωμένα έσοδα κατά 500 εκ. ευρώ όπως δήλωσε ο τότε αν. Υπουργός Οικονομίας κ. Σταϊκούρας. Τέλος, το μέτρο επέδρασε καταστροφικά και στον κλάδο των βενζινοπωλών αφού συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό μαζί με τα άλλα μέτρα του μνημονίου στο κλείσιμο 2.500 πρατηρίων!" συνεχίζει η ανακοίνωση, ευχόμενη καταλήγοντας "τον φετινό χειμώνα τα σπίτια να είναι ζεστά και το περιβάλλον καθαρό".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.