ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: «Το "ΟΧΙ" καμιά φορά σημαίνει "ΝΑΙ"»

17:03 - 10 Ιουλ 2015 | Οικονομία
BofA: «Το "ΟΧΙ" καμιά φορά σημαίνει "ΝΑΙ"»
Το ένα άρθρο υπό τον τίτλο «OXI sometimes means YES» (=Το ΟΧΙ μερικές φορές σημαίνει ΝΑΙ), οι αναλυτές της ΒofΑ Merrill Lynch Global Research, Αθανάσιος Βαμβακίδης και Ralf Preusser, αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο χαρακτηρίστηκε από «αναστροφές» στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναφέρουν πως η Ελλάδα και η Κίνα έριξαν τις χρηματαγορές αυτή την εβδομάδα αλλά στο τέλος παρουσίασαν ευκαιρίες αγορών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το άρθρο, δέχτηκε πως το δημοψήφισμά του δεν αποδέχθηκε την σίγουρη αποφυγή ενός Grexit.

Παρόλα αυτά, μερικά ρίσκα παραμένουν, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων μακροχρόνια.

Πώς και πότε θα ξανανοίξουν οι τράπεζες και ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Πόσο βαθιά θα είναι η κρίση φέτος; Πώς και πότε θα απευθυνθεί το πρόβλημα του μη-βιώσιμου ελληνικού χρέους; Μπορεί ο ελληνικός λαός να δεχθεί αυτό που αρνήθηκε στο δημοψήφισμα;

Η «παράδοση» του Τσίπρα είναι θετική για τις αγορές αλλά οι αναλυτές δεν πιστεύουν πως αυτό θα είναι και το τελευταίο κεφάλαιο του... ελληνικού έπους!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.