ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κωτσόβολος : Αύξηση πωλήσεων μετά τα capital controls

16:06 - 16 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Κωτσόβολος : Αύξηση πωλήσεων μετά τα capital controls
Αύξηση σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας Κωτσόβολος μετά την επιβολή των capital controls, σύμφωνα με τον διευθυντή της Dixons (μητρικής της Κωτσόβολος) που επισκέφτηκε την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και έχει καθημερινή επικοινωνία με στελέχη της εταιρίας στη χώρα.  

Παρά την συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές της η Dixons Carphone, η οποία είναι ευρωπαϊκή εταιρία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών και προϊόντων κινητής τηλεφωνίας, παρακολουθεί με τεράστιο ενδιαφέρον τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στη χώρα.

Η παρουσία της εν λόγω εταιρείας είναι αισθητά ενεργή στην Ελλάδα και μάλιστα συνεισφέρει περίπου 2,5% στις πωλήσεις του ομίλου. Η Dixons σε συνεργασία με την εταιρεία Κωτσόβολος αριθμεί περίπου 70 καταστήματα στην Ελλάδα ενώ παράλληλα συμμετέχει και σε δραστηριότητες τύπου franchise.

"Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να χαλαρώσει κανείς" τονίζει ο Οικονομικός Διευθυντής Χάμφρεϋ Σίνγκερς σε πρόσφατη ανακοίνωση της Dixons που αφορά την αύξηση των ετήσιων ενοποιημένων κερδών της κατά 21% και την επιστροφή της Κωτσόβολος σε κερδοφορία που οφείλονται στις αυξημένες πωλήσεις.

Επίσης ο Οικονομικός Διευθυντής Χάμφρεϋ Σίνγκερς αναφέρει χαρακτηριστικά "Φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πιο θετικά απ' ό,τι ήταν αμέσως μετά το δημοψήφισμα αλλά τα πράγματα έχουν γυρίσει και αλλάξει σε αυτή την αγορά πολύ γρήγορα στο παρελθόν".

Επίσης προσθέτει ότι "Κάποιοι προμηθευτές ανέστειλαν τις παραδόσεις τους για κάποιες ημέρες, αν και αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα για την Κωτσόβολος καθώς υπήρχε επαρκές απόθεμα στα καταστήματα και τις αποθήκες. κάποιοι προμηθευτές ανέστειλαν τις παραδόσεις τους για κάποιες ημέρες, αν και αυτό δεν δημιούργησε πρόβλημα για την Κωτσόβολος καθώς υπήρχε επαρκές απόθεμα στα καταστήματα και τις αποθήκες.Ωστόσο, είδαμε ανθρώπους να μετατρέπουν το υπόλοιπο των τραπεζικών λογαριασμών τους, για το οποίο ήταν αβέβαιοι, σε προϊόντα όπως οι λευκές συσκευές"

Όσον αναφορά την πληρωμή των εργαζομένων της Κωτσόβολος ειπώθηκε από τον Χάμφρεϋ Σίνγκερς ότι "Το προσωπικό αντέδρασε θετικά στην πληρωμή με μετρητά καθώς δεν ήθελαν τα χρήματά τους να πάνε σε ένα τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση. Εάν τα πράγματα προχωρήσουν καλά τις επόμενες δύο ημέρες, ίσως μέχρι την επόμενη μηνιαία μισθοδοσία τα πράγματα να έχουν επιστρέψει στους κανονικούς τους ρυθμούς"

Τελευταία τροποποίηση στις 16:16 - 16 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.