ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δραγασάκης: Συνάντηση με αμερικανικό fund για την ανακεφαλαιοποίηση

16:05 - 29 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Δραγασάκης: Συνάντηση με αμερικανικό fund για την ανακεφαλαιοποίηση
Στην Ελλάδα για σειρά επαφών τόσο με κυβερνητικά όσο και τραπεζικά στελέχη, βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα εκπρόσωποι του αμερικάνικου Fund Highfield Capital Management, το οποίο συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους μετόχους της Eurobank με ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 5%.

Νωρίτερα σήμερα οι εκπρόσωποι του hedge fund το οποίο διαχειρίζεται πάνω από 12 δισ. δολάρια, είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη στον οποίο εξέφρασαν την πρόθεση να διατηρήσουν και να διευρύνουν τη συμμετοχή τους στην τράπεζα Eurobank σε περίπτωση νέας αύξησης κεφαλαίου.

Βασικό ερώτημα των ξένων hedge funds που από την απάντηση που θα λάβουν κρίνεται εν πολλοίς η επενδυτική στρατηγική που θα ακολουθήσουν για την Ελλάδα, είναι ο τρόπος που θα γίνει η ανακεφαλαιοποίηση στον τραπεζικό κλάδο, καθώς οι διαχειριστές είναι προβληματισμένοι για το ενδεχόμενο οι όροι να είναι τέτοιοι που θα αποφέρουν απώλειες στις επενδύσεις τους. 

Όπως έχει γράψει το Reporter οι επισκέψεις ξένων hedge funds και θεσμικών επενδυτών στην Ελλάδα έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα ενώ σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να διερευνήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και να εξετάσουν εκ του σύνεγγυς τις επενδυτικές επιλογές τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:39 - 29 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.