ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο: Μας τσακίζουν - Μέτρα-ΣΟΚ για μπλοκάκια, ΕΚΑΣ και έκτακτη εισφορά

08:30 - 31 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Μνημόνιο: Μας τσακίζουν - Μέτρα-ΣΟΚ για μπλοκάκια, ΕΚΑΣ και έκτακτη εισφορά
Η Ντέλια ήρθε με άγριες διαθέσεις και θέλησε να καταστήσει σαφές από την πρώτη επαφή με τα κυβερνητικά στελέχη, ότι δε διαπραγματεύεται.

Δεν έχει τέλος η φοροκαταιγίδα για τους Έλληνες φορολογούμενους. Οι φόροι αυξάνονται και πάλι με απαίτηση των δανειστών. Πριν καν πατήσει το πόδι της στην Ελλάδα η εκπρόσωπος του ΔΝΤ οι απαιτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα.

Είναι η καινούργια απαίτηση των δανειστών που ζητούν να αυξηθεί η προκαταβολή φόρου για επιχειρήσεις και μπλοκάκια από το 55% που είναι για φέτος στο 75% και για το 2016 στο 100%.

Το απίστευτο είναι ότι ενώ πλήττονται τα μικρά και τα μεσαία εισοδήματα έρχεται μείωση του φόρου από το 8% στο 6% για τους μόλις 230 φορολογούμενους που συγκεντρώνουν πλούτο στη χώρα μας με εισόδημα άνω των 500.000 ευρώ και μάλιστα την ώρα που αυξάνεται η φορολόγηση όσων έχουν μισθό μόνο 500 ευρώ το μήνα.

Σήμερα το πρωί, συνάντηση γνωριμίας με τους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών θα έχουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης.

Συγκεκριμένα στα θέματα που εξετάστηκαν χθες περιλαμβάνονται:

Έκτακτη εισφορά: Οι δανειστές ζητούν να υπάρξει ένα κλιμάκιο για τα εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ με συντελεστή φορολόγησης 6% και να καταργηθεί το κλιμάκιο του 8% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ.

Ασφαλιστικό: Το κουαρτέτο ζήτησε νομοθέτηση μέσα στον Αύγουστο της κατάργησης των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

ΕΚΑΣ: Να προχωρήσει γρηγορότερα η κυβέρνηση στην κατάργηση του ΕΚΑΣ

Εργασιακά: Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα εργασιακά ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Φόροι υπέρ τρίτων - επιχειρήσεις: Kρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων προ των πυλών ενώ μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 31 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.