ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μνημόνιο: Σε εξέλιξη η πρώτη «πικρή» συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με Θεσμούς

11:50 - 31 Ιουλ 2015 | Οικονομία
Μνημόνιο: Σε εξέλιξη η πρώτη «πικρή» συνάντηση Σταθάκη-Τσακαλώτου με Θεσμούς
Λίγο μετά τις 10:00 δόθηκε η εκκίνηση στις διαπραγματεύσεις Θεσμών-ελληνικής πλευράς για τα σκληρά μέτρα που θα πλήξουν τον ελληνικό λαό.

Με τους απεσταλμένους των «θεσμών» σε πλήρη απαρτία ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί -και για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους- η συνάντηση των υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αφού πήραν το πρωινό τους  - πρώτα η Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) στις 8 το πρωί και λίγο αργότεαρ οι Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ράσμους Ρέφερ (ΕΚΤ) και Νικολό Τζιαμαρόλι (ESM) - δίνουν τώρα μία «πρόγευση» των διαθέσεών τους στους  υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Οικονομίας, Γιώργο Σταθάκη, στην πρώτη συνάντηση γνωριμίας που έχουν. Άλλοι υπουργοί δεν θα δουν τους ξένους επισκέπτες μας -προς το παρόν τουλάχιστον ή μέχρι να το ζητήσουν.

Πρώτος στο πολυτελές ξενοδοχείο έφτασε ο μόνιμος εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Γουες Μακ Γκρου οποίος πολύ άνετος προσπέρασε τους δημοσιογράφους κρατώντας το σακάκι του στον ώμο. Έπειτα έφτασε ο Γιωργος Σταθάκης  υπουργος οικονομίας και μετα απο πέντε λεπτά στο ξενοδοχείο ήρθε ο υπουργος οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η συνάντηση πραγματοποιείται στην αίθουσα «Ερατώ» του ξενοδοχείου σε αυστηρό κλοιό ασφαλείας με 30 αστυνομικούς να βρίσκονται γύρω από τους δύο υπουργούς και τους συνεργάτες τους.

Οι απαιτήσεις των Τροϊκανών

Κατάργηση πρόωρων συντάξεων

Μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων

Ρήτρα μηδενικού ελλείμματος

Αλλαγή φορολογίας αγροτών

Κατάργηση φοροαπαλλαγών αγροτών

Αλλαγές στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας

Ιδιωτικοποιήσεις

Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές ζητούν να ψηφιστούν επιπλέον μέτρα και να γίνουν αλλαγές σε μέτρα που μόλις ψηφίστηκαν και έτσι ανοίγουν ζητήματα όπως:

Αύξηση της προκαταβολής φόρου για όσους αμείβονται με μπλοκάκια από το 55% στο 75% για φέτος και στο 100% για το 2016

Αύξηση της έκτακτης εισφορά από το 4% στο 6% για όσους έχουν εισόδημα άνω των 50.000 ευρώ/χρόνο

Μείωση του φόρου από το 8% στο 6% για τα πολύ υψηλά εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:11 - 31 Ιουλ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.