ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλλαγές στο ψωμί-Αυξάνεται η διάρκεια ζωής παστεριωμένου γάλακτος

10:42 - 12 Αυγ 2015 | Οικονομία
Διευρύνονται τα σημεία πώλησης άρτου καθώς αίρονται οι σχετικοί περιορισμοί που ισχύουν σήμερα, ενώ καταργούνται και οι διαφορές μεταξύ των αρτοποιείων και των πρατηρίων πώλησης άρτου, σύμφωνα με τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου.

Πιο αναλυτικά, με την αιτιολογία ότι η διάκριση μεταξύ πρατηρίου πώλησης και αρτοποιίου δημιουργεί σύγχυση στους καταναλωτές, επιτρέπεται πλέον στα πρατήρια άρτου που έχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για ψήσιμο ψωμιού από έτοιμα προϊόντα ζύμης και ολοκληρώνουν την έψηση σε αυτές, να κάνουν χρήση της ονομασίας αρτοποιείου, ενώ στους παραδοσιακούς φούρνους, που γίνεται ολόκληρη η διαδικασία παραγωγής άρτου δίνεται το δικαίωμα να το επισημαίνουν με σχετικές πινακίδες.

Επιπλέον, με άλλη τροποποίηση στο νόμο 3526/2007, αίρονται οι περιορισμοί αναφορικά με τα σημεία πώλησης του ψωμιού και πλέον θα επιτρέπεται να γίνεται εμπόριο άρτου σε ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, πτηνοπωλεία, παντοπωλεία τρόφιμα ή ποτά.

Πλέον το ψωμί θα μπορεί να πωλείται οπουδήποτε αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών και οικοδομικών κανόνων προκειμένου να μην κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών.

Απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος

Παράλληλα, σε πλήρη απελευθέρωση της διάρκειας ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που σήμερα προσδιορίζεται στις 7 ημέρες προχωρά η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, το νέο μνημόνιο προβλέπει ότι «η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται πλέον από τον παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης". Με την υφιστάμενη ρύθμιση καθορίζονταν στο νόμο ότι "…η συντήρησή του διαρκεί μέχρι και επτά ημέρες, καθορίζεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε έλεγχο των αρμόδιων αρχών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».

Με τη νέα αυτή ρύθμιση, διευρύνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής του παστεριωμένου γάλακτος που πλέον θα μπορεί να μένει στο ράφι έως και 10-11 ημέρες, με αποτέλεσμα να είναι δυνατή η πραγματοποίηση εισαγωγών από τους γαλακτοβιομήχανους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:00 - 12 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.