ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Telegraph: Χαμηλότερες του μέσου όρου οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα

08:37 - 19 Αυγ 2015 | Οικονομία
Telegraph: Χαμηλότερες του μέσου όρου οι συνθήκες ζωής στην Αθήνα
Άλλη μια πρωτιά αρνητικού χαρακτήρα αποκτά η Ελλάδα σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Telegraph. H τελευταία, επικαλούμενη τον κατάλογο που δημοσιεύει όπως κάθε χρόνο το Economic Intelligence Unit, ισχυρίζεται ότι η Αθήνα αποτελεί τη μοναδική πόλη χώρας της ζώνης του ευρώ με συνθήκες ζωής κάτω από τον παραδεκτό μέσο όρο.

Η πρωτεύουσα της Ελλάδας πλέον αξιολογείται με 75,3 μονάδες στο σχετικό δείκτη βιωσιμότητας καταγράφοντας πτώση μεγαλύτερη των δύο μονάδων σε σχέση με πέρυσι (77,5 μονάδες).

Έτσι λοιπόν η επίδοση αυτή κατατάσσει την Αθήνα στην 72η θέση (από την 69η το 2014) ανάμεσα στις 140 υπό αξιολόγηση περιοχές. «Η ελληνική πρωτεύουσα είναι πλέον η μοναδική πόλη στην Ευρωζώνη με δείκτη βιωσιμότητας κάτω από το όριο των 80 μονάδων για πόλεις που έχουν λίγα απτά εμπόδια στον τρόπο ζωής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Telegraph.

Όπως εξηγεί το Economist Intelligence Unit για μια χώρα που βρίσκεται κάτω από τις 80 μονάδες αυτό σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος δικαιούται ειδικό οικονομικό επίδομα από τον εργοδότη του.

Τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ελλάδα σημειώνεται μια δραματική υποχώρηση της τάξης των 6 μονάδων. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες μειώσεις της περιόδου καθώς παρόμοια στοιχεία καταγράφονται σε πόλεις της Αφρικής και της Ασίας όπως η Δαμασκός, η Τρίπολη, η Τύνιδα, το Κάιρο και το Μπαχρέιν ενώ ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Ντιτρόιτ που χρεοκόπησε το 2013.

Τέλος, πρέπει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι ο δείκτης βιωσιμότητας του Economist Intelligence Unit αξιολογεί πέντε μεταβλητές: σταθερότητα, σύστημα υγείας, πολιτισμός και περιβάλλον, παιδεία και δομές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.